Yıllardır OnShape katı modelleme yazılımını takip ettim. Bu yazılım sadece online çalışıyor ve önceden fiyatlandırma politikaları tuhaf idi. Ücretsiz hobi sürümünde birçok kısıtlamalar vardı. Ücretli ilk yükseltme de çok pahalı idi (yılda 1500 dolar). Ama biraz önce tekrar baktığımda planların yeniden düzenlendiğini, ve gerçekten sadece profesyonel kullanıcıların kullanacağı özelliklerin ayrıldığını, tasarım özellikleri anlamında ücretsiz sürüm ile profesyonel sürüm arasında fark kalmadığını görüyorum.
Yani ücretsiz hobici sürümünde bütün tasarım özelliklerini kullanabiliyorsun. Ama FEA (stres analizi), PDM (doküman yönetim sistem), CAM ve Rendering yok. Ayrıca ücretsiz sürümde bütün dokümanlar halka açık. Bu şekliyle öğrenmek için zaman yatırımı yapılmaya değer diye düşünüyorum.
www.onshape.com
Yani ücretsiz hobici sürümünde bütün tasarım özelliklerini kullanabiliyorsun. Ama FEA (stres analizi), PDM (doküman yönetim sistem), CAM ve Rendering yok. Ayrıca ücretsiz sürümde bütün dokümanlar halka açık. Bu şekliyle öğrenmek için zaman yatırımı yapılmaya değer diye düşünüyorum.
Onshape Plans and Pricing
See pricing for Onshape, the only product design platform that combines 3D CAD, PDM, collaboration and analytics tools in the cloud.