Osiliskop satın almak istiyorum.Radyo tamirat isleri ile ugrasiyorum emekli olduğum icin bütcem sinirli.100Mhz osiloskop işimi görür mü

btolga

Yeni Üye
Sn. FORUM üyerim
Osiliskop satın almak istiyorum.Radyo tamirat isleri ile ugrasiyorum emekli olduğum icin bütcem sinirli.100Mhz osiloskop işimi görür mü
FM işaretini yakalabilir miyim.Biraz şupheliyim. Amazon Türkiye mağzasında Owon marka tablet osiloskop var tavsiye eder misiniz?
Saygilarimla

owonun farklı bir modelini kullanıyorum genel olarak güzel cihazlar üretiyorlar pc yazılımları biraz sorunlu ve arayüze alışana kadar cihaz içinde kaybolup duruyorsunuz.

ilk 1 ay alışma süreci diyebilirim sonra iş görecektir.

Eğer sadece analog sinyallerle uğraşacaksan ikinci el katot ışınlı osiloskop çok güzel iş görür. 100 MHz olmasına gerek yok ama. Radyo girişindeki sinyal çok zayıftır, bir osiloskobun onu görüntülemesi mümkün değil. Radyo süper heterodin olacağı için mikser çıkışında IF sinyali olacaktır, onu da 20 MHz lik basit bir katot ışınlı osiloskop ile görüntüleyebilirsin. Birkaç bin TL ye ikinci el Hameg ve Hitachi marka katot ışınlı osiloskoplar piyasada mevcut.

Ama ben illa yüksek bant genişlik istiyorum diyorsan, aşağıda 7500 TL gibi fiyata Tektronix marka 200 MHz lik katot ışınlı ikinci el osiloskop var.

Forum istatistikleri

Konular
7,237
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back