üstadım uzun bir süre osiloskop ihtiyacım olmadı. İzalasyon trafosunu alırken satıcı illaki trafoyu yükten değil osiloskopdan önce bağlayacağımı söyledi. Velhasıl osiloskopdan önce bağladım. Yine SMPS devresi çıkış gerilimlerini ölçmek istedim krokodili smps trafosu sonrasındaki - hatta taktım ucuda bir yere değdirir değdirmez yine güzel bir patlama ile tamir etmek istediğimiz kartı yaktık. Kafam allak bullak oldu. Öğrenelim diye osiloskop aldık acemiliği pahalıya patlayacak.Evet en garanti ve cihazları sahadaki çalışma şekilleri ile test etmeye olanak sağlayan çözüm diferansiyel prob kullanmak. Ama birçok durumda düşük voltajlar ölçülmesi gerekiyor ve diferansiyel prob ile o çözünürlüğü sağlamak zor. O yüzden izolasyon trafosu gene gerekli. Hatta bir de voltaj ayarı olanağı sağlaması için 0 - 300 V lık bir varyak da alabilirsin. Benim izolasyon trafosu 4.5 kW İki tane sekonderi ver, her birisinden ayrı ayrı 3 kW veya ikisi aynı anda çalışıyorsa toplam da 4.5 kW. Yapacağın işe göre gücü senin belirlemen lazım.