Osiloskop önerisi

ykurt52

Üye
Evdeki masama gündelik işlerimi görebileceğim 150mhz üstü 4 kanal (şart değil 2 de olabilir) scope bakıyorum. Son zamanlarda rigol dh0924s çok ilgimi çekti. yaklaşık 30-50k civarı bütçe ayırmayı planlıyorum. eevblog'dan gördüğüm kadarıyla dho804 serisini hack upgrade yaparak dho924 olarak tanıtmışlar. Lojik probları için de bir paylaşım yapılmış. PLA2216 muadili projeler tamamlanmış. Ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum cizahın fakat fiyatına göre alınabilir geldi. Sizin başka önerilerinizin varsa bilgilenmek isterim.

Kullanım alanlarını daha net belirtmen lazım. Gündelik elektronik işlerinin anlamı nedir?

RF ve yüksek hızlı ddr gibi işlerimi ofiste hallediyorum. Evde basit debug işlerim için haberleşme protokol analizörü, analog devre ölçümleri (max ölçüm yapmak isteyeceğim sinyal 1uV olur, şart değil), pinden 500khz pulse ölçümüne ihtiyacım var diyebilirim. Jitter ve rise-fall time doğruluk ve hassasiyet konularına takılmıyorum. Bazı forumlarda rigolun dho'larında ısınıp kapanma ya da donma gibi birkaç post gördüğümü hatırlıyorum android tabanlı olduğu için. 3-5 ay sonra pişman olacağım bir cihaz da almak istemem.

aynı şekilde yüksek frekans vs işler için 500 mhz tektronix dpo3054 skobum var.
ama gömülü yazılım için masa üstünde micsig sto1004 kullanıyorum. hem masada yakın olması pratik oluyor hem de içindeki i2c, spi, canbus, uart dekoderleri çok işimi görüyor. hafızası 70M point ve uzun süreli kayıt alarak zoom fonksiyonu ile geriye dönüp takip edebiliyorum.
çok pratik bir cihaz. bazen de sahada yanıma alıp canbus loglama için kullanıyorum. işime yarayan bir özellikte herhangi bir protokol decoder eventlerinden trigger alabilmesi. böylece i2c start ararken veya uartdan geçen bir veriyi yakalarken kolaylık sağlıyor.

bütçeki 50K civarına çekersen 10 inch 1280x800 çöznürlükte modeli de var. teknoloji olarak aralarında fark yok.

Son düzenleme:
aynı şekilde yüksek frekans vs işler için 500 mhz tektronix dpo3054 skobum var.
ama gömülü yazılım için masa üstünde micsig sto1004 kullanıyorum. hem masada yakın olması pratik oluyor hem de içindeki i2c, spi, canbus, uart dekoderleri çok işimi görüyor. hafızası 70M point ve uzun süreli kayıt alarak zoom fonksiyonu ile geriye dönüp takip edebiliyorum.
çok pratik bir cihaz. bazen de sahada yanıma alıp canbus loglama için kullanıyorum. işime yarayan bir özellikte herhangi bir protokol decoder eventlerinden trigger alabilmesi. böylece i2c start ararken veya uartdan geçen bir veriyi yakalarken kolaylık sağlıyor.

bütçeki 50K civarına çekersen 10 inch 1280x800 çöznürlükte modeli de var. teknoloji olarak aralarında fark yok.

Daha önce markayı hiç duymamıştım inleceyeceğim hocam teşekkür ederim.

boşta kalınca youtube izlenebiliyor ya da benim gibi forumda gezebilirsiniz :)

1758569190380.jpeg

Forum istatistikleri

Konular
8,352
Üyeler
3,312
Son üye
mcb58

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back