oto amfi

Onurksk23

Yeni Üye
Katılım
16 Mayıs 2023
Mesajlar
3
Merhabalar hocam forumda bi kaç çözümünüzü okudum çok hoşuma gitti bir problemim var yardımcı olabilirmisiniz bir fikir verebilirmisiniz bir danışmak istedim ben sıfır amfi aldım aracıma 2 mid 2 tweter 2 de kapı içi oval hoparlör bağladım bassı bağlamadım bassın kendi amfisi var tüm bağlantıları yaptık sesi denedik çok güzel ses aldım ve herşey sorunsuz çalıştı 2. gün sağ ön kapıdan ses gelmedi arkadaşıma gittim kabloları sağlamlaştırdık vs ses düzeldi sonrasında arka sağ mid ve tweterlar gitti bu sefer tesisatı baştan düzenli bir şekilde yapalım dedik herşey düzeldi aradan 2 gün geçti şu an sağ ön ve bass çalışmıyor sorun ne bilmiyoruz artık bir fikrimizde kalmadı eğer varsa bi öneriniz duymak isterim
 
Kabloların bağlantılarını vidalı klemens ile yaptıysan, bu klemensler aşırı ısınma durumunda kötü temas yapabilir. Yaylı klemenslarle yap işi, veya WAGO kullan. Kablolar kaliteli ve uygun kesitli olsun. Eğer çok ucuza hurda bakırdan kablo kullandıysan temassızlık yapabilir.

Bunun dışında, eğer uzun süre kullandıktan sonra ses kesildiyse, belki de amfi aşırı ısınmaya bağlı olarak kendisini korumaya almıştır. Uzun süre dinlendirdikten sonra tekrar dene. Eğer çalışırsa ve gene bir süre sonra keserse problem budur.
 
Amfi kendisini korumaya almıyor aldığında tüm sesi kesiyor normalde kullandığım kabloları özellikle kaliteli aldım sırf net bi ses için herşeye özen gösterdim ama bağlantıları amfinin kendi vidalı klemenslerine yaptım düzelttiğim gün eve gidene kadar kullanıyorum çok güzel bi şekilde diğer sabah yada öğlen işe giderken bir bakıyorum hoparlörlerden biri gitmiş diğerleri aynı şekilde sorunsuz çalıyor artık her yola çıkıcağım zaman kulağımla tek tek kontrol ediyorum kabloyu yerinden çıkarıp takmam bile hoparlörün gelmesine düzelmesine yetiyor anlam vermemediğim yer neden 2-3 gün bi sorun oluyo ısınınca girişler işlevinimi kaybediyor çokta bu işlerden anlayan biri değilim açıkçası yarın son kez girşleri yeniden çıkarıp takacağım olmazsa bi ses sistemci yolu gözükecek gibi
 
Amfinin arkasındaki klemenste de sorun olabilir. Onu da ancak cihazın içini açınca görebilirsin.
 
Merhaba yardım için teşekkürler sorunun kaynağını bulduk amfiyle ilgili hiç bir sıkıntı yok aldığım teyp biraz kalitesizdi teypin arkasındaki rca girişleri araç titreşiminden dolayı veya sarsılmadan vs yerlerinden oynuyorlar rca gevşeyince hangi bölgenin rca sı ise onu kesiyor onları sabitledik şimdilik ama kaliteli bir teyp alıcam
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top