oto teypim var şema da var fakat pozitif kutbunu bulamadım

efe emir

Yeni Üye

Ekler

• ŞEMA.PNG
    ŞEMA.PNG
    124.2 KB · Görüntüleme: 55
X dediği büyük ihtimal barrel jack ya da USB sanırım. Giriş X hatta üzerinden olmalı hem power hem de GND olarak orası gösterilmiş. ACC daha çok acceleration(hızlanma/ivme) olabilir.

ACC yazan yer aracın marş kontak şalterinin ACC ucundan gelen bağlantının yapılacağı yerdir . Böylece teyp sadece kontak anahtarı çevrilince çalışır . Yok ACC ye direk bağlandığında çalışmıyorsa başka bir sorun vardır teybinizde . Bahsettiğiniz gibi on yerden besleme olmaz teyp girişinde .
1753953801331.png

Son düzenleme:
ACC yazan yer aracın marş kontak şalterinin ACC ucundan gelen bağlantının yapılacağı yerdir . Böylece teyp sadece kontak anahtarı çevrilince çalışır . Yok ACC ye direk bağlandığında çalışmıyorsa başka bir sorun vardır teybinizde . Bahsettiğiniz gibi on yerden besleme olmaz teyp girişinde .
43023 eklentisine bak
Vay be : ) güncel üretilen araçlarda da bu yapı kullanılmaya devam ediyor mu acaba : )

Anahtarsız çalıştırma sistemine sahip araçları ilk gördüğümde eski 302 otobüsler gibi butona basıldığı sürece marş motoru dönüyor sanmıştım. Kontak anahtarı yapısını kullanan yeni araçlarda da sadece marş pozisyonuna bir kere basıp bırakmak yetiyormuş. Biraz geriden geliyorum : )

Vay be : ) güncel üretilen araçlarda da bu yapı kullanılmaya devam ediyor mu acaba : )

Anahtarsız çalıştırma sistemine sahip araçları ilk gördüğümde eski 302 otobüsler gibi butona basıldığı sürece marş motoru dönüyor sanmıştım. Kontak anahtarı yapısını kullanan yeni araçlarda da sadece marş pozisyonuna bir kere basıp bırakmak yetiyormuş. Biraz geriden geliyorum : )
2017 model aracımda hala aynı sistem var . Bahsedilen diğer marş sistemleri göz boyamadan başka birşey değil bence. Fırıldak yap, para kap. Anahtarsız marş yeahhh.
Yalnız farklı olarak aracımda araç çalışırken bir marş daha basarsa kullanıcı marş motoru devreye girmiyor. Eski aracımda yaylanma kontağı kırılmış marş motoru cıyak cıyak bağırmıştı. Elle geri alıp sanayiye kendimi zor atmıştım.

2017 model aracımda hala aynı sistem var . Bahsedilen diğer marş sistemleri göz boyamadan başka birşey değil bence. Fırıldak yap, para kap. Anahtarsız marş yeahhh.
Yalnız farklı olarak aracımda araç çalışırken bir marş daha basarsa kullanıcı marş motoru devreye girmiyor. Eski aracımda yaylanma kontağı kırılmış marş motoru cıyak cıyak bağırmıştı. Elle geri alıp sanayiye kendimi zor atmıştım.
Yay kırılması benim de başıma gelmişti. :)

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,063
Üyeler
3,214
Son üye
fozkan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back