Özdisan' dan alınmış herhangi bir malzeme.

Melih1966

Aktif Üye
1 Sene kadar önce Özdisanla telefonla konuştuğum yetkili bir arkadaşa, Gönderdiğiniz ürünün paramatreleri etiketteki KareKod'a yazılabilir mi diye sormuştum, Kendisi de önerimi haklı buldu ve yetkililere ileteceğini söyledi ve iletti. Başka bir arkadaşla bazı genel isteklerimi telefonla ve mail yoluyla konuştuk.
Siteyi yenileyince aklıma geldi, Özdisan' ın paketinin üzerindeki barkod ürün içeriği hakkında bilgi içeriyor mu diye?

Bu son bir kaç gün içinde siparişi gelen biri varsa paketin üzerindeki etiketi buraya ekleyebilir mi? Kod bir anlam ifade ediyor mu bakmak isterim.

2-3Hafta olmuş alalı...
1754477697524.png

Hepsi bu gün geldi.

20250806_163006.jpg

Yani malzemenin adı ve açıklaması barkodda var mı?

Yani malzemenin adı ve açıklaması barkodda var mı?
Şu barkodu okutunca telefonun note uygulamasında bir aşağıdaki çıktıyı veriyor. Mantıksal olarak eşleştirilebiliyor rakamlar ama bence pratik değil.
20250806_163626.jpg

Screenshot_20250806_163515_Samsung Notes.jpg

Şu barkodu okutunca telefonun note uygulamasında bir aşağıdaki çıktıyı veriyor. Mantıksal olarak eşleştirilebiliyor rakamlar ama bence pratik değil.
43138 eklentisine bak

43139 eklentisine bak

Evet o konuda da bir değişiklik yok. Barkod okutup hemen kolayca bir komponent takip programına giremeyeceksin yani. Gene her şeyi elle yazacağız veya OCR ile okutup okunan şeyler arasında seçmece yapacağız.

Ama digikey'in parametrik search'i çok iyi çalışıyor. Digikey'in yanlış bir özelliğini örnek almışlar :D Barkoduna bakma digikey'in, search'ine bak ...
Alt yapısı hazır programım var. 50 Kalem ürün alınca o an için Karekod en önemli konu oluyor.

Hep merak etmişimdir, Bazı yazılımlar daha kötü olamaz. Peki bu yazılımı hazırlayan firmanın bünyesindeki ekip başka bir site den mi malzeme alıyor?

Birisi bir kere Digikey sitesine girip bakmamış mıdır? Neden hedef daha iyiye ulaşmak değil?

"Ben Yaptım Oldu"

Bence bizim şikayet ettiğimiz konuların önemli konular olduğunu düşünmüyorlar, ve neticede de iyi bir site hazırlayacak bir ekip veya bir programcı için para yatırmaya gerek duymuyorlar.

Özdisan aldığım ürünlerin yarısını eksik göndermişti önceki siparişmde, bir öncekinde de direkt bir kaç ürünü göndermemişti, yazsam dönmezler diye yazmamıştım, bunu görünce aklıma geldi, acaba dönerler mi ki, 2 ay oldu siparişi geçeli

Maillere dönüyorlar, Arayınca da muhatap bulabiliyorsun ama 2 aylık konuya bir şey diyemem.

43138 eklentisine bak

43139 eklentisine bak

Özdisan'ın yeni etiketindeki QR kod okutarak sisteme veri çekmek mümkün.

Bunun için bir sınıf yazdım. Parametreyi gönderdiğinde içeriği otomatik dönüyor. Paylaşılan örnek QR kodlar üzerinden elektronikstok.com’da aşağıdaki sayfayı çizebiliyorum.

1754525594397.png

Son düzenleme:
Evet. Görünüşe göre barkodu kullanarak mantıksal bir içerik üretmek mümkün. Ama bunu herkesin kullanabileceği şekilde yapmalılar.
Yani elektronikstok sitesinden bihaber olan birinin barkodu okuttuğunda anlamlı şeyler görmesi gerekir.
Gerçi şöyle de bir durum var. Bu barkodu okutmak ne kadar mantıklı? Zaten etiket üzerinde de detaylıca yazıyor içerik. Barkodu okutup not defterinde anlamlı içerik görmeye çalışmak mantıksız. Bu barkod ancak bir stok programında işlendiğinde işe yarayabilir.
Barkodu okutursun, ilgili ürün sayfası açılır ve detaylı bilgilerin yanısıra datasheet ve eldeki adet miktarı gibi başka bilgilere ulaşılabilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,090
Üyeler
3,225
Son üye
nightsun33

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back