Aslında eger cihazı hakkıyla yapacak bilgi ve beceri var ise pahalıyada gelsede kendimiz yapmalıyız.
Çünkü fabrikasyon yapılan ürünlerde zamanla bir çok problem çıkabiliyor. Zaten "planlı eskitme" diye de bir şey var. İstediğin kadar iyi kullan bir süre sonra cihaz kullanılamaz hale geliyor. Eğer kendin yaparsan çok uzun süre iş görür cihaz. Yıllar içinde ufak tefek problemler çıkarsa da kendin yaptığın için anında onarabilirsin.
Bunun dışında bu piyasadaki ürünlerin cazibesi nerden geliyorsa insanları cezbediyor. Kendi yaptığımız cihazlara öyle aşk ile bakmıyoruz.
Mesela benim 3 sene önce yaptığım güç kaynağı taş gibi çalışıyor. Bu güne kadar hiç problem çıkarmadı. Birtane de yatan projem var, bir ara onada devam edeceğim ama tüm bu imkanlara rağmen nedense içimde korad 3005 alma isteği var. Sanki dersin ağzıyla kuş tutuyor
Tabiki dediğin doğru evde 5+1 ses sistemim var, la4440 köprü modunda kurup portatif stereo bir amplifikatör yaptım, başka birşey dinleyemiyorum, koca şeyi yanımda taşıyorum, evdeki ses sistemleri öksüz kaldı , 1 yıldır kullanmıyorum , tabi yinede bazen dürtüyorlar galiba elim gidiyor arasıra :-D zaten burada tek sorun maliyet,onun haricinde insanın kendi yaptığı devre bambaşka bir zevk, elektronik bir aşktır, kendiniz yapmazsanız bu aşkı yasamassınız,
üstelik meraklı, anlayan birine satabilirseniz iyi para kazanabilirsiniz, el emeği her zaman değerlidir, benimde çok basit lm338 den yaptığım bir dimmer devrem var, yalıtım ve işçiliğe çok önem verdim 20wattlık bir şerit ledi hergün ortalama 4-5 çalıştırıyor ve 7 senedir çalışıyor, 10 yıldan fazla gidecek gibi
potansiyometre değişiminden başka bakım yapmadım , ayrıca güneş enerji sistemlerim var reğülatörleri bile kendim yaptım pwm motor sürücüyü regülatöre dönüştürdüm, çok az maliyetle %90 'a kadar verimle sistemimi çalıştırıyorum, sorun,arızada yaşamadım
Unutmadan bir ekleme yapıyım tabi sadece tavsiyedir, yapacan lm1875 ampliye modül mp3 çalar yerine eski bir tablet veya ucuz bir tablet bağla ses,video tüm media dosyalarını sorunsuz oynatırsın, google play den ekolayzır uygulaması indirebilirsin, wi-fi,bluethood hepsine sahip zaten