PCB cizim programinda 805 paketi editledim. Bu durum lehimleme de sorun olur mu?

Mikro Step

Kıdemli Üye
805 paketin cizim programindaki padleri bana cok abartili buyuk geldigi icin oynayip kucultmus ve bu gune kadar sorun yasamamasitim.
Bu kez asagidaki fotodan da gorulecegi uzere 805 paketin padlerini daha da kuculttum.

Fakat lehimleme asamasinda bu beni zora sokarmi emin olamadim. Yorum yapacak var mi?

Editlenmis pad olculerim 0.8 x 1.4 mm

Editlenmis paketin boyu: 2.6 * 1.4

1736792321082.png

Fikir vermesi acisindan Internette soyle bir gorsel buldum.

1736792884997.png

Son düzenleme:
Kicad kütüphanelerinde SMD için iki tip ayak izi var, normal ve "hand solder". Normal olan daha küçük ve lehim pastası / stencil uygulamaları için. "hand solder" de elle lehimlemede kolaylık sağlaması için daha büyük. Kendin lehimleyeceksen padi olabildiğince büyük tutmakta yarar var.

Elle lehimlenecek bir üründe tamamen ekipmana, kişinin vermek istediği emeğe ve becerisine bağlı padin boyutu aslında(ticari bir iş ise tabiki IPC nin standardize ettiği şeklini kullanmak lazım). Eğer makina dizgi de elle müdahale yapmanın inanılmaz zorlaşmasını kabul ederseniz sizin görseldekinden daha ufak boyuta iniyor olması lazım.

Forum istatistikleri

Konular
7,213
Üyeler
2,915
Son üye
khalid

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back