PGM12864B-NSW grafik ekranı Arduino UNO ile kullanmak

Ben GPIO atamalarını tamamen kendi kafama göre yaptım oradaki örnek değiştirilmeden çalışmaz. Bir de hazır kod üzerinden gitmeden sadece GLCD kütüphanesiyle minimal bir kod hazırlamak istiyorum.

Bu ks0108 lerin iki modeli var. İki model arasındaki fark cs1 ve cs2 pinlerini ters lojik seviyede çalışmaları.

İki tane sorun vardı. Bir tanesi, 0 ve 1 GPIO ları aynı zamanda serial için kullanılıyor, o yüzden o bitleri 8 bitlik LCD portu için kullanamayız. O yüzden mecbur bazı kontrol sinyallerini analog GPIO lara kaydırıyoruz.

İkincisi de, ilk döngüde ekranı 0 ile dolduruyorum, dolayısıyla ekran da başlangıçta boş iken boş ile dolduruluyor. Şimdi ilk döngüde pixeli ON yapıyorum.

C++:
#include "Adafruit_GFX.h"
#include "KS0108_GLCD.h"

#define LCD_DI  A0
#define LCD_RW  A1
#define LCD_E   A2
#define LCD_CS1 10
#define LCD_CS2 11
#define LCD_RST 12

static KS0108_GLCD glcd(LCD_DI,
                        LCD_RW,
                        LCD_E,
                        2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,
                        LCD_CS1,
                        LCD_CS2,
                        LCD_RST);

void setup()
{
  Serial.begin(115200);

glcd.begin(KS0108_CS_ACTIVE_HIGH);
  glcd.clearDisplay();
  glcd.display();
}

static int16_t x = 0;
static int16_t y = 0;
static uint16_t color = KS0108_ON;

void loop()
{
  glcd.drawPixel(x, y, color);
  glcd.display();

x = x + 1;
  if (x == 128)
  {
    x = 0;
    y = y + 1;

Serial.print("y = "); Serial.print(y); Serial.print("\n");

if (y == 64)
    {
      y = 0;
      color = (color == KS0108_ON) ? KS0108_OFF : KS0108_ON;
    }
  }
}

1731191070908.jpeg

Arka aydınlatma genelde 4.5-4.7V olabilmekte. Seri direnç yerine adi bir diyot takıyorum.

Arka aydınlatma genelde 4.5-4.7V olabilmekte. Seri direnç yerine adi bir diyot takıyorum.

Ama işte tipik Çin datasheet. Yalan yanlış, eksik bilgilerle dolu. Aydınlatma için Anot Katot verince insan düz LED bekliyor ve seri akım sınırlandırma direnci olması gerekiyor mu diye düşünüyor. Chip select'lerin active passive durumu verilmemiş. Reset için de öyle. Timingler verilmemiş. Komut seti ve registerler de yok. Aydınlatmanın çektiği akım 300 mA diyor, ben 92 mA ölçüyorum. Operating voltage için sadece tipik değer verilmiş, minimum ve maksimum yok. Yani her türlü voltaj ile çalışır :katil2:

Vo pini kontrast. Kısadevre olacak bir şey yok.
Bu glcdyi değil de; kasik KS0108 ekranları incelerseniz, istediğiniz gibi veri aktarım konusunu bulabilirsiniz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back