PHILIPS 50PUS6503 Arka aydınlatma var görüntü yok ses var

Cihan KARABALTA

Yeni Üye
Merhaba herkese kolay gelsin, elimde Philips 50PUS6503/12 marka model bir lcd tv var bu tv daha önce arka aydınlatma var görüntü yok ses var olarak servise gitti ledlerin bozuk olduğunu söylediler ve kaskodan led değişimi yapıp geri gönderdiler ancak bir kaç gün sonra tekrar aynı arızayı verdi ve bu defa servis "güç girişi kırılmış, hdmi girişi kırılmış vs" her aradığım da farklı bahaneler sunarak durumu geçiştirdi ve ürünü arızalı olarak geri gönderdi. Ben kendim tv yi açtım ve besleme kartının hem girişinde hem de çıkışında güç alıyorum anakartta da voltaj alıyorum T-Con bordunda da olması gereken değerleri alıyorum ancak görüntü alamıyorum ledleri kontrol ettiğim de ledler de sorun gözükmüyor hepsi çalışıyor T-Con bordunun üzerinde bir kaç smd diyottan kısa devre uyarısı alıyorum ölçümler de ancak şemasını bulamadığım için diyotlar kesin arızalı diyemiyorum emin olmadan boşuna T-Con bord'u da değiştirmek istemiyorum bu aşamada ne önerirsiniz kontrol etmem gereken başka bir kompanenet var mı cof bord'un da olması gereken değerleri aldığım için besleme kartı ve ana kartta arıza olabileceği ihtimalini direk eledim T-Con bord'un da olması gereken değerleri aldığım halde ana kartta veya besleme kartında arıza olma ihtimali olur mu ? Resim üzerinde kısa devre aldığım diyotları işaretledim

1.jpeg

Arizanizin ledle hic alakasi yok. Kisa devre dediginiz 20-30 ohmlarda degerler olmasin? 200 ohm kademesinde olcun. 12v besleme geliyor mu tcona? DC DC converter entegresinde vgl vgh vcom .... gibi voltajlar var nette arastirin.
O kondansitorlerde kisa devre varsa bosa alip olcun.
Bunun disinda Anakart tcon arasi ve tcon panel pcbleri arasinda flex kablolarin pinlerini kontrol edin silgi ile temizleyebilirsiniz.
Panel pcb uzerinde uzerindeki kondansitorleri kisa devrede kontrol edin.
Arizali olacak bolumler
Anakart
Tcon
Flex kablolar
Panel pcb karti
Panel ici kisa devre

Arizanizin ledle hic alakasi yok. Kisa devre dediginiz 20-30 ohmlarda degerler olmasin? 200 ohm kademesinde olcun. 12v besleme geliyor mu tcona? DC DC converter entegresinde vgl vgh vcom .... gibi voltajlar var nette arastirin.
O kondansitorlerde kisa devre varsa bosa alip olcun.
Bunun disinda Anakart tcon arasi ve tcon panel pcbleri arasinda flex kablolarin pinlerini kontrol edin silgi ile temizleyebilirsiniz.
Panel pcb uzerinde uzerindeki kondansitorleri kisa devrede kontrol edin.
Arizali olacak bolumler
Anakart
Tcon
Flex kablolar
Panel pcb karti
Panel ici kisa devre
Evet internette aynı T-con kartın üzerinde olması gereken değerlerin yazılı olduğu bir resim buldum ve test ettiğim de aynı değerleri aldım Şu linkteki değerlerin aynısını alıyorum T-Con bord'dan

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back