Philips Dvd player ses sorunu...!?

tkartal

Üye
Philips marka dvd player TV'ye hdmi ile bağlı.. Tvye ses gitmiyor.. Hdmi kablolar denendi. Dvd ses ayarları kontrol edildi. TV ses ayarları kontrol edildi. Flash bellek takılınca müzik vs. ses geliyor. Hdmi sokette mi problem var acaba?

DVD playerin ses ayarlarında HDMI Cec diye bir ayar var mı varsa onu kontrol edebilirsiniz.

Flashı tv'ye takıyorsanız gelir, hdmi ced dvd üzerinden tv sesini yönetiyor bazı durumlarda iptal etmek gerekiyor.

Kesin atladığınız bir konu var. Yoksa böyle bir ihtimalin olması imkan dahilinde değil.

Aklıma pek bişi gelmiyor. Sadece HDMI uçlarını ters çevirmek geliyor aklıma. TV ye bağladığınız ucu DVD ye bağlayın.

Aklıma pek bişi gelmiyor. Sadece HDMI uçlarını ters çevirmek geliyor aklıma. TV ye bağladığınız ucu DVD ye bağlayın.
Farklı farklı kablolar denendi. Hatta uydu alıcısında çalışan kabloyu da denedim. Tvnin farklı hdmi portlarını da denedim. Dvd ayarlarda hdmi olarak ayarlı.. Fakat dvdye usb taktığımda ses alıyorum tvden..

DVD farklı bir TV de ses veriyor ama o TV de vermiyor. Gerçekten garip. Peki görüntüyü TV de verirken ve ses vermezken DVD player arkasındaki kulaklık çıkışından ses geliyor mu bunu denediniz mi?
Kulaklık çıkışı yok. Av çıkışı var. Tvnin yuv av çıkışları 3.5 jack şeklinde kablo alıp, tvnin modlarında onu da denedim nafile..

Dvd playerin tam model kodunu paylaşır mısınız?

Usb portla hdmi porttaki ses çıkışları ,ses entegresinden farklı kanallardan iletiliyo olabilir.Bu da ses entegresinde problem olduğunu gösterir

Tabi paylaşıyorum..

Ekler

• images (6).jpeg
    images (6).jpeg
    9.7 KB · Görüntüleme: 8
  • dvd-philips-dvp2880-z-pilotem-super-stan-526113307.jpg
    dvd-philips-dvp2880-z-pilotem-super-stan-526113307.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20251016_233858_1~2.jpg
    IMG_20251016_233858_1~2.jpg
    331.3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20251021_230233_1.jpg
    IMG_20251021_230233_1.jpg
    893.5 KB · Görüntüleme: 8

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,441
Üyeler
3,342
Son üye
fatih46

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back