Sabit akımda elektronik yük ile akım çekip kapasitesine karar verebilirsiniz.Çeşit çeşit pil var piyasada, şarjlısından tutun alkalin olanına kadar farklı voltaj ve akımlarda piller mevcut.
Bu pilleri elimizdeki aletler ile kapasitelerini/sağlamlıklarını nasıl ölçmeliyiz?
Çöp ve sağlam olanlarını nasıl ayırmalıyız?
Bunu nasil yapiyorsunuz abi?Bir de mak kaç Amper akım(anlık) veriyor onu test edebilirsiniz.
Bunu nasil yapiyorsunuz abi?
burada en iyi pil bimden alınan çıkmıştı. 10 kat daha ucuz olduğu halde duracellin %95'i performansı vardı galiba.
Aynen öyle abi, yorumlarda gördüğüm tek mantıklı yorum da "anlık akım verebilme kapasitesini de keşke ölçseydiniz" olmuştu.burada en iyi pil bimden alınan çıkmıştı. 10 kat daha ucuz olduğu halde duracellin %95'i performansı vardı galiba.
Abi bu videoda maksimum kac amper veriyor ile ilgili bir olcum yoktu, yanlis bir video my gonderdiniz acaba
Yok zaten bir tek onu ölçmüyor.Abi bu videoda maksimum kac amper veriyor ile ilgili bir olcum yoktu, yanlis bir video my gonderdiniz acaba
Burda da yazdığım gibi.Aynen öyle abi, yorumlarda gördüğüm tek mantıklı yorum da "anlık akım verebilme kapasitesini de keşke ölçseydiniz" olmuştu.
Rastlantı olarak tam da bu videonun yayınladığı tarihten 2-3 yıl öncesinden olmak kaydıyla ben de rastgele olarak bu pili kullanıyordum ve çok memnundum. Halen de aynı markayı alırım. Açıkçası bana mı denk geldi bilmiyorum ama evde akan Duracell gördüm ama gerçekten bu pil henüz akıyorsa bile bana denk gelmedi.
İlginç. Duracell şarjlı pillerini boşaldıkça şarj edip yaz kış kullanıyorum, hiç akma vs gibi bir şikayetim olmadı.Ben de Duracell kullanmayı bıraktım artık. AA ve AAA pilleri neredeyse her zaman aktı ve pil yuvalarını perişan etti. Artık en ucuz, en dandik kuru pilleri kullanıyorum. Hiç akan olmadı, pil süresi ile ilgili bir şikayetim olmadı.
İlginç. Duracell şarjlı pillerini boşaldıkça şarj edip yaz kış kullanıyorum, hiç akma vs gibi bir şikayetim olmadı.
Kısa devre yapmak pil ömrünü kısaltır bence.Bunu nasil yapiyorsunuz abi?
Aslinda merak ettigim ;Kısa devre yapmak pil ömrünü kısaltır bence.
En iyisi kapasite değeri aşmadan teste sokmak. Ama bu işlemde uzun sürer.
DischargeStandard Discharge Current 560mAMax.Aslinda merak ettigim ;
piller in datasheetlerinde belirtilan "C rate" ler var. Bunlari uretici belirtiyor su kadar C diye.
Ornegin LiFePO4 pilde 30C yaziyordu, bu ne demek? 2300mAh kapasitesi olan bir pilden, 1 saat boyunca 69A cekebilirim demek. bu tabi extrem bir ornek ama, aspilsan in pilinden 25A cektiler, isinmadi bile.
Demekki uretici bu C degerini yazmadan once bir sekil de test yapiyor, sonra diyor C degeri bu pil icin su dur.
Bende maksimum anlik kac Amper veriyor bunu test edebilirsiniz duyunca, nasil yapiliyor diye merak ettim.
Benim tahminim, firma maksimum akimi cekerken pilin sicaklik egrisini izliyor.
Abi onu biliyorum da, yukarda atak abinin yazdigi seyde sanki birileri yapmis bende goreyim istemistim, cunku gormedim daha once.DischargeStandard Discharge Current 560mAMax.
Continuous Discharge Current 14000mAMax.
Conditional Discharge Current(SOC >70% Cut-off temperature 80°C) 25000mA
verdiğin bağlantıda yazıyor 80 derece sınır koymuş.
Dandirik bir dronum vardı.Abi onu biliyorum da, yukarda atak abinin yazdigi seyde sanki birileri yapmis bende goreyim istemistim, cunku gormedim daha once.