Geçenlerde direnc.net üzerinden aldığım 4x4 keypad zaten görünüşü itibarıyla pekte kaliteli görünmüyordu. Neyse dedim en azından bir süre idare eder.
Pin bağlantı yerlerine pin header lehimleyip kablo yardımı ile nodemcu ya taşıdım. Birkaç deneme yaptım fena değil gibi.
Sipariş ettiğim PCF8574 seri haberleşme modülü bugün elime geçince dedim ki keypade lehimlediğim pin header'ları sökeyim ve direk modül üzerindeki pinleri lehimleyeyim. Baktım ki havyayı değdirdiğim pad kopuyor.
Ürünün pcb sini inceledim. Benim piyasada kötü diye tabir ettiğim KB Plaketlerden yapılmış. Ama piyasadaki KB plaketler bile bundan kaliteli. Üzerindeki yollar bakır bile değil. Yani bu kadar kötü bir ürünü nasıl 30-40tl ye satıyorlar anlamış değilim. 6-7TL ye satılan membran keypadler bile bundan iyidir herhalde. En azından bozulsa bile verdiğiniz paraya acımazsınız. Ürünü aldığım sayfaya girip olumsuz yorum yazdım. Ama yorumu yayınlayacaklarından emin değilim. Bu konuyu takip edicem ve direnc.net'in bu konudaki tavrını görmüş olacağım.
Şimdi gelelim asıl meseleye. Keypade 30tl verdim. Hemen çöpe atmaya gönlüm el vermez.
Bunun pcb'sini söküp areste çizerek fr4 epoksi plaketten yapmaya çalışacağım.
Pin bağlantı yerlerine pin header lehimleyip kablo yardımı ile nodemcu ya taşıdım. Birkaç deneme yaptım fena değil gibi.
Sipariş ettiğim PCF8574 seri haberleşme modülü bugün elime geçince dedim ki keypade lehimlediğim pin header'ları sökeyim ve direk modül üzerindeki pinleri lehimleyeyim. Baktım ki havyayı değdirdiğim pad kopuyor.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Keypade 30tl verdim. Hemen çöpe atmaya gönlüm el vermez.
Bunun pcb'sini söküp areste çizerek fr4 epoksi plaketten yapmaya çalışacağım.