Porselene metal kaplama nasıl yapılır.

Wafer çapı, genellikle yarı iletken endüstrisinde kullanılan silikon veya diğer malzemelerden yapılan ince diskler için geçerlidir. Wafer çapları, üretim sürecine ve uygulamaya bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En yaygın wafer çapları şunlardır:

1. 100 mm (4 inç): Eski nesil yarı iletken üretiminde yaygın olarak kullanılır.
  2. 150 mm (6 inç): Orta nesil yarı iletken üretiminde kullanılır.
  3. 200 mm (8 inç): Modern yarı iletken üretiminde yaygın olarak kullanılan bir boyuttur.
  4. 300 mm (12 inç): Günümüzde en yaygın olarak kullanılan wafer boyutudur ve yüksek hacimli üretim için tercih edilir.
Bu çaplar, yarı iletken endüstrisinde en yaygın olanlardır, ancak daha büyük veya daha küçük çaplar da mevcut olabilir. Örneğin, bazı özel uygulamalar için 450 mm (18 inç) waferlar da geliştirilmiştir. Wafer boyutu, üretim sürecinin verimliliği ve maliyeti üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

https://duck.ai

Bir waferden bir tristor yapmışlar. :)
Tristör seramik blok dahil 98 mm, silikon disk çapı 77 mm, disk kalınlığı 3 mm, molibden levha kalınlığı 0,08 mm.

N5177FC300-U9900 THYRISTOR DISC SINGLE 5177A 3000V CHASSIS

Fakat bunun 3000v oldugu dusunulurse waferi da ozeldir. Zaten 3mm kalinligi varmis.

Biz miliwattlar ile uğraşırken @Dede megawattlar ile uğraşıyor. :)
Aslında miliwatlarda war işimizin içinde.
Mesela bir IGBT sürer iken hangi frekansta ne kadar DC enerjiye ihtiyacımız olacak gibi şeyler...
Malum Gate kapasitörüne puls uyguladığınızda DC den acaip akım çekebilir ve tamamen frekansa bağlı.
İzole +15V ve -5V gate voltajı ile anahtarlanması gerek işte bu durumlarda çok küçük watajlarla çalışmamız gerekiyor.

@Mikro Step
Senin için yeni resimler.
Yukarıdaki resimlerde silikon substrate üzerine eklenmiş bütünleşik bir yapı imiş.
Şimdi bu resimdekiler ise saf silikon ve substrate üzerinde değil.
Ancak çok kırılgan bir malzeme.
Camdan daha gevrek.
1733225697033.jpeg
1733225723548.jpeg
1733225760770.jpeg

Her bir parca dusuk akimli tristor olarak calismaya devam edebilir.

Japonla yapistirsan?

Her bir parca dusuk akimli tristor olarak calismaya devam edebilir.

Japonla yapistirsan?
Senin bu fikirlerine hastayım yahu.
Ortada gate kalmamışki.!!!
Kiloamperlerce akım taşıyan silikonun kalınlığını göresin diye koydum bunu.
Distrubution Gate diye geçiyor.
Arada ana gete e güç aktarmak için darlington gibi daha küçük akımla tetiklenen gate war. Ama kırılınca o gate yok artık.

Forum istatistikleri

Konular
7,233
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back