Powerbank ile 24V kaynağı elde etmek

elektroboard

Aktif Üye
Katılım
30 Nisan 2022
Mesajlar
111
Arkadaşlar endüstriyel cihazların beslemelerinde genelde kullanılmakta olan 24V DC kaynak ihtiyacı için taşınabilir bir çözüm arıyorum.

Aklıma powerbank ürünleri geldi. Kutulu hazır bir ürün olmaları gayet cazip olmalarını sağlıyor.
Genelde 5V çıkışa sahip bu ürünlerle ilgili yaptığım araştırmada en fazla 15V çıkışlı olan versiyonlarını buldum.
24V ya da yakın voltaj çıkışlı bir powerbank bulabilir mi veya 15V çıkışlı olanların kutusunu açarak, 24V çıkış verecek şekilde devre üzerinde değişiklik yapılabilir mi?
Teşekkürler...
 
Decoy devresi kullanmadan 15V yada 20V çıkış alamazsınız. En kolay yolu 3-4 tane 18650 pili seri bağlayıp bunu xl6009 gibi bir stepup ile 24V'a çıkarmak olur. Balance devresi ve şarj ünitesi gerekir.

Eğer bataryalı şarjlı tornavida varsa onun aküsü + xl6009 daha kolay bir çözüm olur
 
DC-DC yükseltici modüller var.
 
Ne kadar kolay taşınabilir olacak belirtmemişsin ama 24 V luk kamyon aküsü için de taşınabilir denebilir :)
 
Bu ürün güzelmiş
1681672819580.png

 
Şöyle bir powerbank buldum. Bu powerbanklerde otomatik cihaz tanıma özelliklerinden bahsediliyor. Bu cihazın çektiği akıma ve ihtiyaç duyduğu akima bakıp ona göre mi çıkış veriyordur. Yoksa devrelerizin çalıştırılması test edilmesinde sabit voltaj kaynağı olarak kullanabilir miyiz?
 
Şöyle bir powerbank buldum. Bu powerbanklerde otomatik cihaz tanıma özelliklerinden bahsediliyor. Bu cihazın çektiği akıma ve ihtiyaç duyduğu akima bakıp ona göre mi çıkış veriyordur. Yoksa devrelerizin çalıştırılması test edilmesinde sabit voltaj kaynağı olarak kullanabilir miyiz?
Cihazin ozelliklerine bakmak lazim. Tam otomatik modelse telefondaki hizli sarj gibi davranacaktir. Baglanan yukle haberlesip cikis gerilimini ona gore kendisi belirleyebilir. Ya da select tusu varsa kendiniz gerektiginde elle cikisi belirliyor olabilirsiniz. Bende benzer eski bir powerbank var. USB cikisi sadece 5V verebilirken 2.5mm civi jaktan elle 3.3V - 5V - 9V - 12V alabiliyorsunuz secim tusuyla. Birde F/P onemli. 24V verebilenin fiayti 2 ad. 12V verebilenin iki katini asiyor genelde. Bu durumda iki tane 12V alip seri baglamak daha ekonomik olabilir. Ya da bir tane boost converter, BMS ve bir kac 18650 batarya ile kendiniz de yapabilirsiniz istediginiz akim ve gerilime gore.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,895
Mesajlar
100,612
Üyeler
2,494
Son üye
yasin533

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Back
Top