Practical Electronics for Inventors kitabını iade etmeli miyim?

Battery Volttas

Yeni Üye
Selamlar,

61JtUKEfXQL._SY385_.jpg

Elektronik öğrenmek ve kendimi geliştirmek amacıyla çok da basite kaçmayan bir başlangıç kitabı olarak "Practical Electronics for Inventors, Fourth Edition" e-kitabını kısa süre önce aldım ancak aldıktan sonra fark ettim ki resmi bir errata sayfası bile yok. İnternette insanların paylaştığı hataları biraz aratınca gördüm ki önceki baskılarda yapılan hatalar bile giderilmemiş. Örneğin şu grafikteki hata eski baskılardan beri hala mevcut:
Screen Shot 2018-12-14 at 10.49.58 AM.png

Burada "iletken" ve "yalıtkan"ın yer değiştirmesi gerekiyor. Bu sadece bir tanesi, burada sayfalarca düzeltme paylaşılmış: https://www.scribd.com/document/311329114/Unofficial-Errata-New

Almadan önce araştırdım, redditte vs. insanlar bu kitabı öneriyordu. Amazon'da best sellerde 1 numara olan bir kitabın bu kadar başıboş bırakılması normal mi yani? Öğrenmeye çalışan biri için en kötü şey hatalı bilgilere maruz kalmaktır herhalde. Bunun yerine önerebileceğiniz ingilizce ya da türkçe e-kitap varsa almayı düşünebilirim.

Bütün kitaplarda hatalar vardır. Bu durumda, hataları bilinen bir kitap mı daha iyidir, hataları bilinmeyen mi?

O kadar kişi tavsiye ettiğine göre, hatta birileri de çıkıp hatalarını dokümante ettiğine göre, kitabın iyi olma ihtimali çok yüksek. Ama ben kendim incelemedim, o yüzden kendi fikrim yok kitap ile ilgili.

Oreilly online kütüphanesinde varmış aynı kitap.

1771518320480.png

Şimdi biraz inceledim. Konuların anlatımı çok güzel, bolca grafik var. Oreilly kitabı "Beginner" olarak kategorize etmiş, ama benim gördüğüm kadarıyla konular çok ayrıntılı olarak işlenmiş. Reaktif elemanların davranışı anlatılırken calculus kullanılmış.

Eğer kitapta hatalar varsa, bence onlar gözden kaçan, insan hataları ile ilgilidir. Bir konuyu yanlış anlatacağına veya seni yanlış yönlendireceğine ihtimal vermiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
8,922
Üyeler
3,593
Son üye
west7

Son kaynaklar

Back