Prob tutucu aparat

taydin

Timur Aydın
Staff member
Çok güzel ve basit bir prob tutucu aparat gördüm. Tabi bunun satış fiyat çok uçuktur, çünkü fiyat vermemişler, "teklif isteyin" butonu koymuşlar. Ama 3B yazıcı ile yapılabilecek bir aparat.

Screenshot 2023-05-02 at 16-22-15 Probe Holder L.png

Benim sıklıkla ihtiyacım olan bir şey. Bazan osiloskobun 4 probunu da bağlamam gerekiyor. Bir de multimetre ve başka bir cihaz bağlı olunca kabloları kasıntı yapmadan tutturmak için dikkatli olmak gerekiyor. Şöyle bir sistemle idare ettim şimdiye kadar

IMG_20230502_164803.jpg

Orada aslında, iyi kamufle ettim :D

Çok güzel ve basit bir prob tutucu aparat gördüm. Tabi bunun satış fiyat çok uçuktur, çünkü fiyat vermemişler, "teklif isteyin" butonu koymuşlar. Ama 3B yazıcı ile yapılabilecek bir aparat.

23569 eklentisine bak
Kaynakçıların parça tutucuları gibi. İyi fikir gerçekten. Hatta mandallı bir saç tokasını kıskaç olarak kullanmak mümkün olabilir. Bacakların ayarlanır olması bile çok gerekli değil. Hep lazım oluyor.

Bir çamaşır mandalı da güzel tutar probu. Geri kalan aksam, ayaklar vs, çok farklı şekillerde yapılabilir.

Ben esasen aşağıdakine özenip yazıcıdan bir çıktı aldım.

Bir süre kullandım iş gördü. Sonradan yumuşamaya başladı ve doğru şekilde baskı uygulayamadı. İçinden tel geçirmiştim o da kalın geldi ve sert oldu. Daha uygun bir tel bulayım filan dedim ama işler yoğunlaşınca çok uzun zamandır kenarda kaldı.

Bu kıkırdakların hazırını alıp, uçlarını yazıcıdan bastıracağım belki o zaman daha iyi bir çözüm olabilir.

Bu iş için kullanabilir miyim acaba diye geçen ay anten kablosunun içindeki tekli teli söktüm ama henüz deneme fırsatım olmadı. Probları bu hortumların çıkışındaki tele bağlayacağım, diğer uçlar akupunktur iğnesi ya da aşağıdaki gibi uçlar filan olacak.

20230502_170342.jpg

20230502_171114.jpg

Listemde aşağıdakiler de var,

Konusunu şurada açmıştım:

Hatta üşenmedim bu anten telini bağladım. Yine de istediğim gibi değil. Breadboard olmasa bu hali ile ayarlamak zor olur ya da entegreye baskı uygulayamaz. Son olarak yakın zamanda IMES'e uğrayıp bu kıkırdakların bir de hazır satılanları deneyeceğim. Sonuçta CNC makinelerinde içlerinden su filan geçtiğinde ayarlanan konuma göre sabit kalabiliyorlar.

20230502_172747.jpg

Alüminyum korkuluk malzemeleri ile de yapılabilir.
images (2).jpeg

images (3).jpeg

Bir tek şu 4 çıkışlı olanı bulamadım
images (4).jpeg

23569 eklentisine bak
Daha iyisi var, hemi de ağaya beleş. :tamam2::tamam2:

Bu modifiye edilebilir. Hatta lamba kısmına @M3ric prob malzemesi adapte edilebilir.
featured_preview_e89385a9-254c-4876-8885-a7db79bf1da5.jpg

Son düzenleme:
Cidden kullanışlı ve gerekli bir şey aslında bu prob tutucu.
Geçenlerde iki kanal ölçüm alıp, aynı anda bilgisayardan karta tetik verip, osiloskop ekranından ekran görüntüsü alacaktım.
Bir el ile iki probu tutup, diğer el ile bilgisayarda tuşa basılı tutup, yerdeki baş parmağımız :katil2: ile de ekran görüntüsü aldım 3-5 defa bayağı komik bir görüntü vardı.

Cidden kullanışlı ve gerekli bir şey aslında bu prob tutucu.
Geçenlerde iki kanal ölçüm alıp, aynı anda bilgisayardan karta tetik verip, osiloskop ekranından ekran görüntüsü alacaktım.
Bir el ile iki probu tutup, diğer el ile bilgisayarda tuşa basılı tutup, yerdeki baş parmağımız :katil2: ile de ekran görüntüsü aldım 3-5 defa bayağı komik bir görüntü vardı.
O durumda ben makro calistiriyorum. 20 saniye sonra basla. Her 5 saniyede bir goruntu al, 5 goruntu sonra dur gibi. :tamam2:Tabii prob tutucu olsa boyle garip yontemlere de ihtiyac kalmayacak. Krokodilli, dupont uclu kablo daha pratik ama onu da kablo yigini icine atinca bulamiyorum bir daha. Bir turlu duzen oturtamadim, karisik bir yigin kablo.

PCB vs hareketli olduğundan direkt kabloyu lehim yapıp onla scope prob takarım.

böyle temas sorunuda olmuyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,185
Üyeler
2,908
Son üye
coco45

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back