Rigol DM3068 6.5 haneli multimetre ile Probemaster 8000 in her bir kablosunu ayrı ayrı ölçtüm. Birisi 24.5 mΩ, diğeri 24.8 mΩ çıktı. Tekrar tekrar ölçümlerde bu rakam neredeyse hiç değişmiyor. Kelvin probu değişik yerlere bağladığım zaman da direnç değeri neredeyse hiç değişmiyor. Ölçümü birkaç dakika devam ettirirsem, bu süre sonunda da ölçülen değer kabaca aynı.
UNI-T UT89XD ile gelen standart probları ayrı ayrı ölçünce, 60 mΩ ve 90 mΩ arasında değişen değerler ölçüyorum. Ölçümü tekrar tekrar yapınca değerler de oynuyor. 10 tane ölçüm yaptım, bir keresinde direncin 50 mΩ a kadar düştüğünü, ama bir keresinde de 100 mΩ olduğunu gördüm. Temas noktasına göre direnç değerinde farklılıklar oluyor. Her iki probda da aynı durum gözlemleniyor. Eğer ölçüm başlatıp birkaç dakika devam ettirirsem, direnç değerinin sürekli arttığını görüyorum. Kabaca her saniye birkaç mΩ luk artış oluyor.
UNI-T UT61E+ ile gelen standart probları doğrudan elimdeki kelvin prob ile ölçemedim. Banana jack'in ucundaki plastik, krokodilin tam olarak ısırmasını engelliyor. O yüzden banana jack'i bir fişe taktım ve öyle ölçtüm. 20 mΩ ve 50 mΩ arasında değişen direnç değerleri okuyorum. Direnç değeri iyi, ama temas kalitesine göre direnç değerinde değişkenlik meydana geliyor. Bu problarda ucun altın kaplamalı olduğu görülüyor, ama banana tarafının altın kaplamalı olup olmadığı anlaşılmıyor dışarıdaki plastikten ötürü. Belki de banana tarafı altın değil ve değişkenlik oradan kaynaklanıyor. Veya belki de altın kaplama çok iyi değil, veya başka mekanik sorunlardan dolayı olsa gerek, bir değişkenlik var.
Bu noktada hemen Probmaster'ları da aynı banana fiş ile test ettim. Ölçülen değerde hiçbir değişim yok, gene 24 mΩ civarı ve kaç kere takıp çıkarsam jakı bir fark olumuyor.