Tam olarak bu proje ne işe yarıyor? Motoru kontrol etmek için mi?Kendi yapimim için uzun zamandır 3 fazli bldc sürücü yapmak istiyorum. Sensorsuz bir sürücü.
Olursa çok seviniriz.
3 hafta zaman var bunun için hem lcd ekran hem de arduino lazım. Bende lcd ekran var ama olur mu bilmiyorum.Bu ekran için
Bir driver yazarsan çok güzel olur hemde bütün foruma yararın olur.
Bu lazım bize hem fiyatı uygun hem boyutu güzel.3 hafta zaman var bunun için hem lcd ekran hem de arduino lazım. Bende lcd ekran var ama olur mu bilmiyorum.
Bütçem yeterli olsa lazım olan çoğu projeleri yapardım aslında. Ama hem forum için hemde kendim için bir tane yapmayı düşünüyorum. Maliyeti fazla olmayan bir proje yapmam lazım.Bu lazım bize hem fiyatı uygun hem boyutu güzel.
Frekansmetre yapabilirisn hayat boyu işine yarar.Bütçem yeterli olsa lazım olan çoğu projeleri yapardım aslında. Ama hem forum için hemde kendim için bir tane yapmayı düşünüyorum. Maliyeti fazla olmayan bir proje yapmam lazım.
Bunun içinde arduino gerekiyor. Bir tane almayı düşünüyorum ama şuan olmaz. Daha basit şeyler var mı?Frekansmetre yapabilirisn hayat boyu işine yarar.
gece lambası yap birde anahtar bağla açılır kapanır gece lambası.Bunun içinde arduino gerekiyor. Bir tane almayı düşünüyorum ama şuan olmaz. Daha basit şeyler var mı?
@serkan_48 ben dediğiniz projeyi biraz daha araştırayım sanırım motorun hızını kontrol etmek için bu proje. Hangi malzemeler gerekli olur yardım edebilir misiniz?
Bu 3 fazlı bldc sürücü hangi malzemelerden oluşuyor, düşündüm de bana uygun geldi. Yardım edebilir misiniz?Evet fircasiz motorların devrini kontrol etmeye yarıyor. Malum fircasiz motorlar hayatımızda bir çok noktaya girmeye başladı.
Ancak 3 haftalık bir proje için sonuca ulasilamayabilir.
Elektronik bilgin ne kadar bilmiyorum ama yazdıklarına bakılırsa sen bu bldc sürücüyü yapamazsın. En azından bir yıl içinde. Karanlıkta yanan şarjlı, mini gece ve acil durum lambası yapabilirsin. Alınmaca darılmaca yok.Bu 3 fazlı bldc sürücü hangi malzemelerden oluşuyor, düşündüm de bana uygun geldi. Yardım edebilir misiniz?
Bu 3 fazlı bldc sürücü hangi malzemelerden oluşuyor, düşündüm de bana uygun geldi. Yardım edebilir misiniz?
gece lambası yap birde anahtar bağla açılır kapanır gece lambası.
Youtube den izlediğim videolara baktığımda çok zor değil gibi zaten 3 hafta var yetişir diye düşünüyorum.Projeniz dışında incelemek isterseniz başka bir konuda inceleyebiliriz. Projenizin süre kistasi malesef sorun teşkil ediyor. Daha basit projeler ile ilerlemek daha mantıklı.
Youtube den izlediğim videolara baktığımda çok zor değil gibi zaten 3 hafta var yetişir diye düşünüyorum.
Bunj arduino olmadan yapamaz mıyız? Bende yokta o yüzden.Şurada örnek bir proje bulunuyor. İnceleyebilirsiniz. Burada hem mosfet sürme hemde 3 fazli frekans ayari yapılabilen bir sürücü arduino yazılımı öğrenebilirsiniz.
Sensorless BLDC motor control with Arduino - DIY ESC
This DIY project for making ESC (Electronic Speed Controller) using Arduino UNO, based on sensorless control of brushless DC - BLDC - motor.simple-circuit.com