Bakın, öncelikle sizin yanınızda değiliz. ne yaptığınızı, ne kullandığınızı ve ne gördüğünüzü bilmiyoruz. sadece tahmin edebiliriz ki bu tahminler teknik tecrübeye dayanıyor.
öncelikle proskit'e mesaj yazmışsınız ancak bu cihazı proskit üretmiyor. başka bir markanın altyapısını kullanıyor. onlara sormanın hiç bir anlamı yok. ek olarak ben olsam proskit'in hiç bir ürününü almam. buzamana kadar neyini kullandıysam sorun yaşadım.
oksit sorununa gelince, örnek olarak, benim 20 senelik emekli multimetre için yeni problar almıştım. ilk kullandığımda sesli süreklilik testine getirdim ama metal kısımları temas ettirirken ses cızırtılı çıkıyor bazende temas etmiyordu. yani özetle prob ucları nikel kaplı oluyor ve bunlar rafta çok uzun süre bekleyince oksitleniyor. bu oksit tabakası gözle görülmüyor. bakınca parlak ve temiz gibi. bu tabakayı çözmek için çok zorlandım.
Aynı şekilde multimetrelerin komütatörleri nikel kaplamalı oluyor. oksitlenme durumunda tesbit edilmesi zordur. bunun yanında metal fırçalarıda kontrol etmenizde fayda var. gerekirse yüzeyi ahşap gibi bir malzemeyle hafifce kazıyın. eğer sorun düzelirse komutatör bağlantılarına yalıtkan gres sürmelisiniz.
Dahası entegre arızasına yüzde yüz emin olmayın. bu çok nadir görülür. en son yüksek frekanslı ve yüksek voltaj genliğe sahip sinyal ölçümü yaptıysanız bu durum en iyi multimetrelere bile zarar veriyor. chip arızaları durduk yere asla olmaz.
son olarak, hem yeni hemde eski kullandığınız multimetrelerin trueRMS özelliği mevcut değil. ne yapmaya, ne almaya nede kullanmaya değer.