Protek 506 L\C, Diyot Arızası

wt_computer

Yeni Üye
Merhaba,
2. Sahibi olduğum Protek 506 nın bobin kondansatör ve diyot kademelerinde ölçüm yapamıyorum. Kartında gördüğüm kadarıyla değişen parçalar var ancak orjinal halinde hangi parçalar var bilmiyorum. @Sercan hocamın açtığı kalibrasyon konusunda bulunan fotoğraflarda tam olarak parçaların numaralarını okuyamadım. Rica etsem elinde aynı cihaz olan birisi fotoğraflarını paylaşabilir mi?

Hangi parçaları okuyamadığını söyler ya da fotoğrafını paylaşırsan müsait bir zamanda içini açar fotoğraflarım.

C440509A-6044-4095-9EA1-0FD11DEF4559.jpeg
Hocam merhaba,
Bu kartın genel fotoğrafı lazım ama kırmızı ile işaretli alandaki malzemeleri özellikle çekerseniz çok makbule geçer.

3C658A2E-AA4A-4471-957D-6404D7DE94BA.jpeg

Hocam birde bu sarı yaylardan sizde de mi 2 tane var yoksa benim cihazda mı eksik onada bakma şansınız olur mu

Versiyon numarası PD506(SUB) VER.03 olmasına rağmen nedense PCB'de bazı farklılıklar var gibi duruyor, garip.

Sercan hocam çok teşekkür ederim. Evet bazı farklılıklar var bende anlayamadım. Değerleri okuyabiliyorum elinize sağlık.

@Sercan Arkadaşım selamlar; konu bayağı eskimiş ama, bendede bir 506 var ve ohm kademesinde sıkıntı var. başına gelen var mı? nereleri kontrol etmem gerekir siz epey hakimsiniz cihaza rica etsem.

Selamlar, bende bu cihazdan iki tane var ama ben cihazı çok kullanmadım. Araya epey zaman girince de hatırlamıyorum. Aşağıdaki adreste şemaları paylaşmıştım. Yeni bir konu açarsan, şemaya göre vakti daha uygun herkes yardımcı olabilir.

Merhaba,
2. Sahibi olduğum Protek 506 nın bobin kondansatör ve diyot kademelerinde ölçüm yapamıyorum. Kartında gördüğüm kadarıyla değişen parçalar var ancak orjinal halinde hangi parçalar var bilmiyorum. @Sercan hocamın açtığı kalibrasyon konusunda bulunan fotoğraflarda tam olarak parçaların numaralarını okuyamadım. Rica etsem elinde aynı cihaz olan birisi fotoğraflarını paylaşabilir mi?
Ekteki şemadaki işaretli kısımdaki komponentleri kontrol edin. Ben de diyot kademesiyle ilgili sorun vardı ZD8 6,2V zener diyot değiştim sorun çözüldü.

Ekler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back