ProtoTip PCB yerli tedarikçiden geldi.

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Ekim 12 itibari ile onaylayıup üretimini istediğim 10 adet prototip PCB basılı olarak bugün adresime ulaştı.
Maliyeti ise toplamda 25$
JLC den istediğimde sadece kargosu 34$ tutmuş idi.
Oldukça uygun bir fiyat olduğunu düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
IMG20241101122408.jpg
IMG20241101122606.jpg

Türkiye'de mi yapıldı imalatı? Yoksa senin yerine bunlar mı Çin'e yaptırdı? Umarım ilkidir. Eğer öyle ise bu çok iyi bir gelişme.

Türkiye'de mi yapıldı imalatı? Yoksa senin yerine bunlar mı Çin'e yaptırdı? Umarım ilkidir. Eğer öyle ise bu çok iyi bir gelişme.
Çinde yapıldı.
Zira kalite buraya benzemiyor.
Şimdi bunlara seri no icad etmem gerekecek.

Anladım. Yani 30 Avro engelinin aşılmasını sağlıyorlar ...

Anladım. Yani 30 Avro engelinin aşılmasını sağlıyorlar ...
Yoo öyle bi olay yok.
Daha yüksek adet PCB de yaptırıyorum.
Gene öyle gümrük vs işi onlar kümülatif çalıştıkları için bana bişey yansımıyor.
Mesela PCB başına bir fiyat veriyorlar. Ebada ve PCB türüne göre kaç yüzlü ve hangi teknoloji olduğuna göre değişiyor.
Şu PCB den 500 adet diyorum hatta birde elek ekleyin diyorum.
Elek ayrı fiyatlandırılıyor ama elekleri profesyonel oluyor.

Tamam aynı şeyi söylüyoruz. Seni Türk gümrüğü musibetinden kurtarıyor işte.

jlc den tekrar yeni pcb yaptırdım. pcb 22usd kargo 45usd gümrük vergisi 650TL tuttu. Sizin yaptırdığınız fiyat bence çok iyi. Süre biraz daha kısa olsa süper olurmuş... Ben cuma gerber yükledim. Dün elime ulaştı. Bugün dizdim. toplam süre 7 gün. Süre nedeni ile doğrudan jlc ye yaptırmak benim için hala avantaj ancak süre kısıtlaması olmayan işler için bence iyi bir alternatif.

@taydin 22[imath]45[/imath] yazınca math makrosu çalışıyor. bir sorun var sanki...

1730464182456.png

Görünüşe göre ciddi bir firma. Koca bir binada dizgi hizmeti veriyorlar.

Sitesinde numunepcb.com adresine yönlendiriyor. @Dede, siparişleri buradan mı veriyorsun?

10x10 cm 5 adet PCB için yukarıdaki sitede 20 dolar fiyat veriyor. Zaman biraz sorun ama fiyat gayet iyi. Bu hesap doğru mu?

1730464016422.png

@taydin 22454545 yazınca math makrosu çalışıyor. bir sorun var sanki...

Bir ifadeyi dolar işaretleri arasına alırsan matematik ifade olarak kabul ediyor, bir kolaylık olarak düşünülmüş bir özellik.

Kod:
$X_C = \frac{1}{\omega C}$

[imath]X_C = \frac{1}{\omega C}[/imath]

Son düzenleme:
Zaman biraz sorun ama fiyat gayet iyi.

Hem fiyat iyi hem de hobiciler için sınırsız PCB yaptırabilme olanağı sağlaması açısından çok olumlu bir gelişme. Yerli PCB üretilene kadar en azından Türk gümrüğü kabusu yaşamayacağız.

Sürenin uzun olması da muhtemelen iş yükünün fazlalığıdır. Böyle firmalar kısa sürede çoğalacaktır ve süre de aşağı inecektir diye düşünüyorum.

Görünüşe göre ciddi bir firma. Koca bir binada dizgi hizmeti veriyorlar.

Sitesinde numunepcb.com adresine yönlendiriyor. @Dede, siparişleri buradan mı veriyorsun?
Yok ben uzuuun zamandır çalışıyorum bu firmayla.
Online çalışma hiç yapmıyorum.
Mail ile gönderiyorum dataları teklif yapıp gönderiyorlar. Onaylıyorum işleme başlanıyor.
Kendileri Datalar üzerinde çalışmalar yapıp baskıya gönderiyorlar.

Buldukları hatalı çizimlerde onay istiyorlar doğrulama açısından.

satis@makropcb.com.tr üzerinden mail ile haberleşiyoruz.
Emel Oğuz Hanım adına yazabilirsiniz.