PVC boruya ısıl şekil verme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
Aşağıdaki 100 m[SUP]3[/SUP]/saat lik bir fan ile denedim önce. Kokuyu tahliye edemiyor. Kimyasalın ne zaman döküldüğü önemli değil. Fan çalışırken de döksem, çalışmadan da döksem koku gitmiyor. Bu fan, PC'lerde kullanılan 80 mm lik fanlara göre kat kat daha fazla kapasiteye sahip.

1736698805191.png

Şu anda endüstriyel fan kullanıyorum. Tam kapasite çalışırken bile dakikalar geçiyor sonra kokuyu gideriyor.

1736698879362.png

Bu fana özel kablo yaptım ve varyak'a bağladım. Baskı yaptıkça devri düşüreceğim ve halen kokunun gittiği en düşük devri tespit edip o devirde çalıştıracağım. Amaç gürültüyü minimuma indirmek.

aslında galiba iki fan lazım, bir tanesi düşük kapasiteli yazıcının haznesindeki havayı atacak, diğeri yüksek kapasiteli odadaki havayı dışarı atacak.

bu şekilde yazıcı kapağı aralık bırakılsa bile fanın kapasitesini epey sınırlayacaktır. sonucta dışarı atılan tüm havanın yazıcıdaki kapak aralığından geçmesi lazım. ya da belki tek fan ama iki hava emiş noktası da oluşturulabilir.

Bence olay daha çok türbülans ile ilgili. Evde üç tane menfez var, 100KF benim çalışma odasındaki havayı boşaltıyor ama o menfezlerden hava yeterince verimli bir şekilde boşalan havanın yerini alamıyor. Oluşan türbülans da reçine kokusunu odaya yayıyor diye düşünüyorum.

Sistemi anlayamadım. Bu 3d yazıcının kabini tamamen kapalı gibi. eğer onun içindeki havayı dışarı atmak gerekiyorsa, dışarıdan kabin içine temiz hava girişi gerekmiyor mu?

Hortumu taktım. Motor tarafına kelepçe bağladım ama yazıcı tarafına takmadım. Emiş oldukça kuvvetli, boru zaten yerinde duruyor.

Hatta emiş o kadar kuvvetli ki kapağı kaldıramıyorum yerinden. Bu durumda da motor yeterince soğuyamaz düşüncesi ile kapağı biraz aryaka doğru kayık yerleştiriyorum ve arada 1 cm gibi bir boşluk bırakıyorum. Böylece oradan içeri hava emiyor ve dışarı tahliye ediyor.

Motorun sesi fazla. Bir dimmer ile kısmayı deneyeceğim bakalım.

39652 eklentisine bak

Makinanın kızaklarının girdiği şu noktaları açık gözüküyor. Oralara yağ sürüp yapışmyacak şekilde sıvı conta, silikon veya RTV2 ile bir conta yapmak lazım.
Ayrıca makinya hava girişi gerekir. Bunu da odadan almasa iyi olur. Aslında bir 50mm giriş, 50mm çıkış yeterdi. Ama yapılmış bir kere. Yine bir 100 lük boru ile bina dışından hava girişi yapmak gerekir.

Açıkçası sızdırmazlık sağlanırsa %0 a yakın koku mümkün. Boruyuda kontrol etmek gerekir. Dış tarafında koku oluşmuş mu diye..

1736935144980.png

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,242
Üyeler
2,925
Son üye
YusufAbali

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back