Radyo Tiyatrosu

Andromeda

Aktif Üye
Radyo zamanlarında yani TV olmadan önce radyoda "radyo tiyatrosu" ve "arkası yarın" dinlenirdi.. Beğendiğim iki oyunun linki.
Özellikle "yanlız adama tuzak" oyununda arka arkaya sürprizler var..
Seslendirmeler çok güzel..
Bir de şöyle bir durum var.. Farklı kişileri aynı sanatçı seslendirebiliyor.. bunu anlamak bazen kolay değil..
sanırım ikinci oyunda bu durum var..
İyi dinlemeler..
Yanlız adama tuzak
Telefondaki sesler

Son düzenleme:
Senin de yas bayagi var sanirim. Cocuklugumuzda tiyatro baslasin diye merakla beklerdik.

Bazen korku sahnelerini oyle bir olustururlardi ki bazi sahnelerde yuregimiz agzimiza gelir korkudan irkilirdik.

Simdi dusunuyorum da TV de vs ayni heyacani cogu filmde yasatamiyorlar.

Görüntü mü ses mi daha faydalı anlamak için görme engelliler ile işitme engellileri karşılaştırmak daha somut sonuca ulaştırabilir bizleri.

Aynı yaşlarda iki kişinin hayata bakışı bilgi düzeyi ve gelişimi açısından görmeyenlerin çok ileride olduğunu görürüz, sesin çok daha ihtiyaç duyduğumuz bir şey olduğunu anlarız. Ses hayatımızın vazgeçilmez bir parçası aslında.

Cahilin aklı gözündedir sözünü bir çoklarımız yaşıyor maalesef.

80'li yıllarda okula gitmeden önce sabah radyo tiyatrosu dinlediğimizi hatırlıyorum. hatta ertesi gün konunun devamını beklerdik. daha sonra 90'lı yıllara yaklaşırken bu radyo tiyatrolarının yerini brezilya dizileri aldı. konusunu hatırlamasam da köle isaura adı hala aklımda.

Sabah çıkan "radyo tiyatrosu" değil, "Arkası yarın". hala çıkıyor. 9.40 gibi başlar. 5-dakika, tıngırtı ve anlatım olur. 10.00da biter. Radyo tiyatrosu çarşamba günleri 21.00 da çıkar. Halen var. Ayrıca başka gün ve saatlerde olabilir.

Radyo tiyatrosunu dinlerken ister istemez insanın hayalinde oyunda geçen mekanlar canlanıyor..
"mikrofondaki hayalet" ismiyle yayınlanan fantastik kısa hikayelerinde farklı bir tarzı var.. giriş bölümünü biraz uzun tutmuşlar..

Brezilya dizilerinden bahsetmişken askerde akşamları orduevinin TV salonunda "yalan rüzgarı" adında bir dizinin rüzgarına kapılmıştım! dizi hep iç mekanda geçerdi.. ama izlettiriyordu kendisini.. :)

22.45te radyoda "bir roman, bir hikaye" programı oluyordu. Kitap okunuyor. Radyo tiyatrosunu aratmayan kalitede. Askerde 1.5V pille çalışan Sony marka radyomla çok dinlemişimdir.

1743286374355.jpeg

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back