Raspberry pi 4 ile sera otomasyonu yapma

orjinal2014

Yeni Üye
Katılım
19 Mayıs 2023
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar bu özelliklerde bir sera otomasyonu yapmak istiyorum parçaları nerden temin etmeliyim.

• Su ölçümü: pH, suyun elektriksel iletkenliği, sıcaklıkğı, suyun seviyesi seviye ve akış hızı.
• Hava koşullarının ölçülmesi: sıcaklığı, nemi, buhar basıncı açığını ve karbondioksit (CO 2 ) seviyesini ölçme,
• Işıkları, hava egzoz fanını ve nemlendiriciyi modüle etmek için kontrol röleleri.
• Belirli hacimlerde çözelti dağıtmak için dört peristaltik pompayı kontrol edebilme: asit, baz, besin A ve besin B. Besinleri.
• Suya Asit/baz solüsyonları dağıtarak suyu hedef pH aralığına otomatik olarak ayarlama.
• Besin solüsyonlarını dağıtarak suyun elektriksel iletkenlik aralığını hedefleyecek şekilde otomatik olarak ayarlayın.
• Egzoz fanını ve nemlendiriciyi modüle ederek havanın hedef nem, sıcaklık ve CO 2 konsantrasyon aralıklarına göre otomatik olarak ayarlanması..
• Bir PID denetleyicisi kullanarak bir nemlendirici ve egzoz fanı ile hava buharı basıncı açığını (VPD) otomatik olarak düzenleme.
• Yüksek kaliteli hızlandırılmış fotoğraf çekimi için yetiştirme ışıklarını, hava çıkışını ve bir DSLR kamera deklanşörünü planlamak için zamanlayıcıları kullanma.
• Belirli ölçümler kabul edilebilir aralıkların dışına çıkarsa e-posta uyarı bildirimleri (telefona mesaj konusuna da ayrıca bakılacak)(örn. sıcaklık çok yüksek, su seviyesi çok düşük, su akışı durdu, vb.).
• İşletme maliyetlerini otomatik olarak hesaplamak için bir transformatörle elektrik enerjisi kullanımını ölçün.
• Bitkileri canlı bir video akışıyla izlemek ve bitki büyümesinin hızlandırılmış fotoğrafını çekmek için Raspberry Pi Kamerayı kullanmak.(normal ıp kameradan farkı nedir o sorulacak)
• İlgili tüm verileri tek bir sayfada görüntülemek için gösterge panolarını göstergeler, grafikler, kamera beslemesi ve diğer widget'larla yapılandırmak.
 
Raspberry Pi üzerinde 2 seri, 1 i2c ve 2 SPI port var. Toplamda portlar haricinde 15 kadar gpio var.

USB seri yada USB gpio çevirici kullanırsan bu problemi alabilirsin belki ama halihazırdaki kontroller için raspberry pi gpio sayısı yetmeyebilir.

Ph sensörü doğrudan ph ölçmüyor, solüsyon hazırlanması gerekiyor diye hatırlıyorum. DSLR makineyi doğrudan PC üzerinden kontrol edebilir misin bilmiyorum. Belki USB üzerinden bir kontrol vardır.

Grafik arayüz için tk yada qt öğrenmen gerekir. Python da grafik arayüz yok.

Sbc anakartlar endüstriyel amaçlı tasarlandığı için gpio sayısı daha çok ama fiyatları uçuk.

Hakim olduğun konuları yazarsan yardımcı olmamız daha kolay olur.
 
IO fazla olan bi arm m0 veya m4 halleder bence bunu.
görüntü işleme, büyük veriler ile çalışma olmadığı sürece bahsettiğim arm tabanlı denetleticiler rahatlıkla yapabilir bunları örn:stm32f407.
 
İstanbul'da Menevşe iş hanı veya Selanik pasajı ve civarında gereken bileşenler temin edilebilir.
 
Bence burada en az otomasyon kadar kritik nokta hidroponik tarım tekniğinin bilinmesi ve uygulamaların doğru yapılması. Bildiğim kadarıyla kontaminasyon bu uygulamada büyük risk. Biraz mantar yetiştiriciliğine de benziyor. Birkaç parti üretimden sonra kontaminasyon yüzünden büyük zarar edip batan iki üretici tanıyorum.

Eğer elektronik ve yazılım konusunda hali hazırda tecrübeli değilseniz otomasyon için toplam fiyat yüksek de görünse kendiniz yapmanızdan daha karlı olur. Faaliyet sırasında ortaya çıkacak sorunlar mahsulün ziyan olmasına sebep olabilir (hatta kesin olur) hem para hem zaman kaybı büyük olur. Eğer hobi projesiyse, ölçek küçükse başka. Hem hidroponik tarım hem otomasyon öğrenilmiş olur...
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top