Raspberry Pi vs Asus Tinker Board

slewrate

Aktif Üye
Katılım
17 Eylül 2019
Mesajlar
607
Her iki cihazdan da kullanan oldu mu?

Şuan elimde Raspberry Pi 3 B+ var. Raspian işletim sistemi kullanıyorum. İnternete girerken sayfalar açılırken akıcılık yok ve yavaş.

Ram kullanımı ekran kartıyla paylaşımlı olmasından dolayı %100'e yakın. Ram kullanımını düşürmek pek mümkün görünmüyor.

Raspberry Pi'yi Usb osiloskobu (Analog Discovery) şebekeden bağımsız çalıştırmak için kullanmak istiyorum. İnternete girmek radyo müzik dinlemek amacıyla da kullanacağım.

Raspberry Pi'nin üst modelleri bu konuda nasıl? Asus daha iyi bir seçenek gibi dursada Raspberry Pi kadar popüler değil. Yazılımlarda uyum sorunu yaşar mıyım bilemiyorum.

Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Raspberry Pi 3 B+ yi deneme amaçlı desktop gibi kullanmıştım, hız sorunu yaşamadım. Sorun muhtemelen işletim sistemindeki bir sorundan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Sorun belki şu olabilir: KDE arayüzü kullanılıyorsa, orada ilk kurulumdan sonra bütün diski tarayıp indeksleyen bir servis çalışıyor. Servisin adı Baloo. Bu servis, güçlü bir desktop bilgisayarı bile kullanılamaz hale getiriyor, görüldüğü yerde öldürülmesi gerekir :)
 
Raspberry Pi 3 B+ bende de var. Muhtemelen bir kaç sürüm önceki imajı indirirsen sorun yaşamazsın. Çünkü bende hız sorunu yaşamadım. Tecrübe etmedim ama malum yenileri daha hızlı ve pahalı! Belki bu sebeble fazladan bazı servisler aktif olabilir...
 
SD kart hızı Raspberry pi'nin genel hızı için çok önemli. Pi'nin A ve compute modelleri hariç, zero modelleri dahil dahil bütün modellerini kullandım. Sandisk ve Samsung Evo SD kartlarda gayet başarılı ama class 1 yada class10 olmayan kartlarda tam bir takoz. Bu yüzden önce hızlı bir SD kart (Samsung, lexar, Sandisk gibi) bakın. Okuma yazma hızı mümkünse 100 mB/snüzerinde olsun. Okuma hızı yüksek olduğu için genelde okuma hızını verip yazma hızını kıyı köşe bir yere yazıyorlar ambalaj üzerinde. Buna dikkat edin.
 
Raspberry pi'yi 18650 pil + LM338 besleyeyim dedim. Gerilim 5.1V civarındaydı.

Açılıp kapanma döngüsüne girdi. Birkaç kez gerilim kesip hafif yükseltip tekrar verdim. Sonrasında hiç açılmadı. Sadece kırmızı ışık yanıyor şimdilik.

Sanırım gerilimin ani kesilip/gelmesine karşı dayanıksız. 3.3V kısmı çalışmıyor. Isınan parça yok.

Entegreden bulup değiştirmeyi düşünüyorum. Ama onun için de kaliteli bir sıcak hava tabancası almam gerek.

"Bir şeyle fazla oynarsanız, onu bozarsınız." Murph kanunu

Murphy haklı ama güç kaynağı bölümü bence aşırı hassas. Yabancı forumlarda birçok kişi bu konudan muzdarip. Tek söylenen garantiden değiştirin veya yenisini alın. Bunu satıp 4 mü alsam diyordum, soğudum, aynı sorun onda da olursa diye..

Performansla işim kalmadı şimdilik. Farklı bir SBC alsamda ilk bakacağım kısım güç kaynağı olacak.
 
Aşağıdaki iki konuya baktın mı?


 

Forum istatistikleri

Konular
5,883
Mesajlar
100,316
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top