volta
Kıdemli Üye
İnternette ekran kartı tamiri firmanın reballing işlemi gerektiren onarımlarda müşterilerine reballing işleminden sonra ekran kartı perte çıkabilir onaylıyorsan yapalım şeklinde teklif sunduğunu okudum. Bunu böyle çok sıradan bir teklif gibi sunmaları bana garip geldi. Tamam reballing kolay bir işlem olmayabilir ama sanki burada tamirci beceriksizliğinin faturasını müşteriye çıkartmak için yol yapıyor gibi geldi bana. Ben elektronik cihazları arızalanan arkadaşlarıma eğer cihaz pahalı bir cihaz ise cihazdan tamamen umudu kestiyseniz bana gelin diyorum çünkü henüz bu işin acemisiyim cihazı yapabilirimde elimde çöp olabilirde diyorum. Bu teklif sanki buna benziyor. Reballing hiç tecrübe etmediğim bir işlem olduğu için birde size sormak istedim. Reballing işlemindeki bu risk normal birşey mi yani bunun kralı gelse yine aynı şey mi olur yoksa bu tamircinin beceriksizliğinden mi kaynaklanıyor sizce? Burada amacım tamircinin becerisini küçümsemek değil. Sadece tamirci tam hakim olmadığı bir alanda müşteriye durduk yere mağduriyet yaratıyor gibi geldi.