Reeder W14i laptopta batarya yerine kondansatör takmak

looktr

Üye
Oldukça dikkatli ve temiz kullandığım bir laptop var. Cihazım bozuldu ve %99 ihtimalle bataryalar arızalı. Laptopu söktükten sonra içinde 4.7voltluk 5-6 adet bataryanın seri bağlanmış olduğunu gördüm. Servise götürürsem büyük ihtimalle orijinal batarya bulunamayacak. Bulunsa bile servis ücreti yeni cihaz fiyatının yarısından fazla olacak. Kendim bataryaları değiştirmeyi düşündüm ama uygun olanı bulsam bileç ok pahalıya mal olacak.

4,7 voltluk her bir batarya yerine kondansatör - süper kondansatör taksam, bu şekilde sadece şarj cihazı ile kullansam cihaz çalışır mı?

Oldukça dikkatli ve temiz kullandığım bir laptop var. Cihazım bozuldu ve %99 ihtimalle bataryalar arızalı. Laptopu söktükten sonra içinde 4.7voltluk 5-6 adet bataryanın seri bağlanmış olduğunu gördüm. Servise götürürsem büyük ihtimalle orijinal batarya bulunamayacak. Bulunsa bile servis ücreti yeni cihaz fiyatının yarısından fazla olacak. Kendim bataryaları değiştirmeyi düşündüm ama uygun olanı bulsam bileç ok pahalıya mal olacak.

4,7 voltluk her bir batarya yerine kondansatör - süper kondansatör taksam, bu şekilde sadece şarj cihazı ile kullansam cihaz çalışır mı?
Bataryadaki pillerden 1'i bile ölse bataryadaki entegre bataryayı kullanılamaz hale getiriyor, sorunlu pil sökülüp tamir edilse bile entegre düzelmiyor. Varsa muadil batarya en ekonomik çözüm olur, orjinalinden daha düşük oluyor kapasiteleri. Eğer bataryada bahsettiğim şekilde bir entegre varsa kondansatörle de olmaz.

Laptop bataryalarında bir çip var. Bu çip batarya fabrikadan çıkarken resetlenip açılıyor ve bataryanın hem şarj döngüsünü sayıyor hem de herhangi bir şekilde bataryanın çipten ayrılıp ayrılmadığına bakıyor. Batarya çipten ayrıldıysa (yani pil değişimi yapıldıysa) çip kendini kapatıyor ve bataryalar yeni bile olsa laptop o bataryayı görmüyor. Yeni ya da orjinal batarya satmak için geliştirilmiş bir yöntem yada üretici açısından bakarsanız batarya değişimi yapılırsa kalitesiz batarya takılabilir endişesi de diyebilirsiniz.
Kondansatör ile bu iş olmaz diye tahmin ediyorum. Dolum süreleri kısa olsa da pil ile çalışmak için düzenlemiş bir sistemi, kondansatör ile idare etmeye çalışmak mantıklı değil. Laptopun ani akım yüklenmelerini pil tolere ederken batarya yerine koyacağınız düzenek tolere edemeyebilir. O yüzden yeni batarya (en azından yan sanayi) alın.

4.7 voltluk pil nasıl bir pilmis merak ettim.

Muhtemelen lityum pil olması lazim.

Kapasitor ile o is olmaz. Ancak bilgisayar batarya olmadan çalışması lazim. Sizin bilgisayarınız batarya olmadan calismiyor mu?

Bilgisayarınızın marka modelini ve bataryanın resimlerini ekler misiniz? Görelim ona göre yorum yapalım.

4.7 voltluk pil nasıl bir pilmis merak ettim.

Muhtemelen lityum pil olması lazim.

Kapasitor ile o is olmaz. Ancak bilgisayar batarya olmadan çalışması lazim. Sizin bilgisayarınız batarya olmadan calismiyor mu?

Bilgisayarınızın marka modelini ve bataryanın resimlerini ekler misiniz? Görelim ona göre yorum yapalım.
özellikle üstünde hdd barındıran laptoplarda battery ok sinyali üretilir bu sinyal bazen pil voltajı ile bazen kontak bağlantısı ile üretilir bu sinyal olmadan start almayan birkaç bilgisayara rastladım böyle bişey olabilir ama fabrikadan ssd ile çıkan bilgisayarın böyle bir gereksinim duyduğunu sanmam yine de incelemek gerekir

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back