Rezistans teli direnci

frekans50

⁵⁰
Katılım
8 Ekim 2022
Mesajlar
1,519
1500W olduğu belirtilen soba rezistansı teli aldım. Teli gerdirerek ölçüm. 68 Ohm çıktı.

Bu haliyle 220V şebekede 1500W olması mümkün görünmüyor. Acaba gerilim verdikten sonra direnç düşüyor mu? Bunların karakteristiği nasıldır? Akkor flamanlı ampül direnci ilk önce düşük oluyor sonra artıyordu. Rezistans teli tersi mi?

Benim amacım yay gibi olan teli düz olarak açtıktan sonra defalarca katlayarak 12V rezistans elde etmekti. Kaç defa katlamak gerektiğini hesap edecektim.

Şimdi işler karıştı. Bu ölçülen değeri mi dikkate alayım?

220V 600W olduğu söylenen ufak ocak da 230 Ohm çıktı
 
Son düzenleme:
Direncin o kadar da değişmemesi lazım ama siz yine de deneyin. Hiç olmadı ikiye katlarsınız, 34 ohm olur, onunla da 1400 W alırsınız.

... Tam okumadan yazmışım... Ölçümde hata yoksa 1500 W'lık değildir o tel. Veya kesilip / katlanıp kullanılsın diye öyledir.
 
Resitans teli ısınınca direnci yükselir belirtilen değeri değil kendi ölçümüne göre hesapla.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,669
Mesajlar
141,621
Üyeler
3,464
Son üye
hangetsu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top