Bence padlerin kalkma sorunu ısının doğru uygulanmamasından kaynaklanıyor. Ben cep telefonundan ufak bir entegre sökerken aynı sorunu yaşamıştım. Üstelik benim söktüğüm 6x6 gibi ufak bir entegre idi. Onu sökerken de seninle aynı endişeyi taşıyordum, entegreyi fazla ısıtıp bozarım diye. Padler kalktığı için zaten sıvı hasarlı olan iPhone 6 telefon tamamen çöp oldu.
Daha sonra sıcak hava ile bir bilgisayar ana kartından güney köprüsünü söktüm. Senin entegrenin bir tık büyüğü. Sökerken de içimden "bozarsam da bozayım" diye geçiriyordum, abartmadan gerektiği kadar ısıttım, top dizip yerine taktık (onu bga makinesi ile Ercan yaptı) aynı entegre de kart da sorunsuz çalıştı.
Ben hep o yüzden söylüyorum ilk söktüğün entegre bozulmamıştır diye. Datasheet özellikleri garanti edilen en düşük ısı değerlerini veriyor olabilir ama sökmek için de belirli bir ısı gerekiyor, yoksa padler kalkıyor.
Şöyle düşün, her gün sokak arasında yüzlerce telefon tamir ediliyor, bunlardan kaç tanesi senin benim gibi hassas davranıyor? İlk başlarda ısıyı 250° de tutup yavaş yavaş attırıyordum sonra bir çok tamircinin hava tabancasının son (450-500°) ayarda çalışırken işlem yaptıklarını gördüm. Hemen hepsi de söküyor, top diziyor, yenisini takıyor, çalıştırıyor...