Verem etti bu encoder beni yav. Ne yaptımsa tek saydıramadım. Hep çift yükselip, çift alçalıyor.
Resimde göreceğiniz üzere 16 tur çevirdim ama ekrana 32 bastı. Çünkü her "tik" te 2 atıyor.
Şu kod ile sorunumu çözdüm ama videodaki arkadaşın anlatımı akıcı olmadığı için anlayamadım.
Sanırım kendisi de yeni çözmüş ve hem pekiştirmek için hem de başkasına yardımcı olsun diye anlatmaya çalışmış.
Benim anlayacağım bir dilde anlatan olmamış. Biraz araştırma yaptım ama anlatılanları kafam almadı. Hatta forumda arama yaptım, hiç bir fikrim olmayan bu konuda @Endorfin35+ 'e yardım etmeye çalışmışım, bir şekilde çalışan bir kod oluşturmuşum ama kafamda yer etmemiş ki şuanda hatırlamıyorum
Normalde debounce kodlarımçalışıyor ancak her buton için ayrı kod yazmak zorunda kalıyorum. Yazıdığım kodu fonksiyon haline getiremedim. Fonksiyon haline getirdiğim zaman buton başına +1 boolean bir değişken tanımlamam gerekiyor ki olması gereken bu mu emin değilim. Kurduğum temek mantık şu...
Benim anlayacağım bir dilde anlatan olmamış. Biraz araştırma yaptım ama anlatılanları kafam almadı. Hatta forumda arama yaptım, hiç bir fikrim olmayan bu konuda @Endorfin35+ 'e yardım etmeye çalışmışım, bir şekilde çalışan bir kod oluşturmuşum ama kafamda yer etmemiş ki şuanda hatırlamıyorum
Normalde debounce kodlarımçalışıyor ancak her buton için ayrı kod yazmak zorunda kalıyorum. Yazıdığım kodu fonksiyon haline getiremedim. Fonksiyon haline getirdiğim zaman buton başına +1 boolean bir değişken tanımlamam gerekiyor ki olması gereken bu mu emin değilim. Kurduğum temek mantık şu...
mekatronik.org
Orda çözmüşsün işte olayı... bana verdiğin aklı niye kendine kullanmıyon
Debounce algoritması basittir. Pini tekrar tekrar okursun ve sürekli olarak belli sayıda aynı değeri görürsen artık o değer oturmuş demektir. Bunu yazılımla nasıl yaptığın artık yazılımın mimarisine bağlı.
Rotary nin bozuk olma ihtimalide var... Mesela müzik setlerinin ses ayarında vs çok gördüm. Önceden normal çalışan Rotary sonradan sapıtıyor. Demem o ki rotary sapıtırsa algoritma vs hak getire durumu bir ihtimal olabilir..
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?