RS-485 ortak mod gerilimi nedir?

Peak2Peak

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
289
Merhaba RS-485 ile ilgili araştırmalar yapıyordum . Ortak mod gerilim aralığının -7V ila +12V olduğunu gördüm. Tabi tam olarak anlayamadım.

iki alıcı verinin ground terminali arasında gerilim olduğu yazıyor. Bu aralığın tam anlamı nedir? Hangi durumlarda aralık dışına çıkılır?
Alıcı 5V ile çalışırken verici 3.3V ile çalışabilir mi? Ortak modun bu gerilimler ile alakası var mı? Çok kafam karıştı yardımcı olabilecek var mı?
 
Ortak mod gerilimi (common mode voltaga), iki terminalin şaselerinin farklı olmasından kaynaklanan bir voltaj farkı. Protokolün bu farka rağmen çalışması istenir. Aşağıdaki videodaki grafikte durumu güzel açıklıyor



1683996959739.png


 
Bir soruda ben ekleyeyim. 485 ile çalışan moduler bir sistem düşünüyorum. Dolayısı ile hat üzerindeki terminal sayısı net değil. Mesela 485 ile 5 adet kartı kontrol edecem. Başka bir projede 10 kartı kontrol edeceğim. Aklımdaki soru şu; sonlandırma direnci koymalımıyım öyle ise nereye koymalıyım?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,669
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top