Yeterli hıza ulaştırabilirseniz ve o hızda kalırsa içindeki sargı kalınlığı sayesinde üstünden pili tatmin edecek sürede şarj edebilecek akımı sağlayabilirevet bende var onu denedim çok az üretmişti
Bunların asıl ilgimi çeken kısmı. Jeneratörleri.
Bildiğim 24V'da çalışan motor 775 var.Sizin bana söylediğiniz motor ledi yakmadı bile en yüksek voltajdan kastınız çalışma vvoltajı en yüksekmi 775 motoru söyledğiniz verimi vermedi ama
bende anlamadım devremde kondansatör vardı acaba ondan mı dedim onu da söktüm yok birşey değişmedi matkap motoru evi gürletti fakat sonuç değişmediBildiğim 24V'da çalışan motor 775 var.
Neden devir yükselttiğinizde bu voltajı alamadınız anlamadım.
Matkaptan söktüğüm 9volt etiketi olan bir motoru elimle bile dönrürüken 6-7 volt civarında gerilim alıyordum tabii bu yüksüzken.
Ama sizin sadece ölçü aleti bağlayıp 2 volttan fazla alamamanız garip geldi farklı bir yapısı olduğunu'da sanmıyorum 775 motorun.
Ekteki gibi bir ürün arayabilrisiniz.
Bunu ben hurdadan buldum çok çok az akım sağlayabiliyor üretim amacını bilmiyorum.
sizce nema 23 uygun olurmuBu bir DC motor ve DC çıkış üretir. Komütatör/fırça var bunlarda o yüzden çabuk aşınır. Gece gündüz rüzgarda dönerse kısa zaman ne kömütatör kalır ne kömür.
sizce nema 23 uygun olurmu
bu step motorların kütlesi ne kadardır acaba internette ulaşamadım 500 gramı geçermiDaha önceki bir mesajda belirtmiştim, ne kadar büyük step motor kullanırsan o kadar çok güç alabilirsin.
Abi bende motor sandım ilk başta ama 24V verince dönmüyor.Bu bir DC motor ve DC çıkış üretir. Komütatör/fırça var bunlarda o yüzden çabuk aşınır. Gece gündüz rüzgarda dönerse kısa zamanda ne kömütatör kalır ne kömür.