Rui Deng yeni ürünleri

Belki de buraya konuyu açınca herkes google'da buldu ve cihaza özendi, talep patlaması yaşandı :D

( Hmm evet, biraz fazla uçtum galiba ... )
Bu ara hep böyle oluyor, gerçekten ama yanılsama filan değil, sayamadığım bir sürü örneği var. Bildiğin ayaklı nazar, kısmet ispatı gibi dolanıyorum :D
 
Ne kadar doğru bilmiyorum google da arama sonucu bulduğum site: https://gumruk-vergisi.hesaplama.net/

Şimdi baktım bu siteye. Dediğim gibi bu sadece ülke menşeine göre %18 ve %20 vergiyi hesaplıyor. 1500 € den fazla para yazdım (ticari sayılacağını garantilemek için. Normalde bir mal çok düşük değerli de olsa hatta bedava da olsa ticari sayılabiliyor). Gena aynı hesaplamayı yapıyor. Yani gümrük mevzuatında ticari mallara uygulanan ithalat rejimine göre yapmıyor hesabı.

Bir malın ticari sayılması, Türkiye'de iş yapan veya hobici olup da yurtdışından birşey getirtenlerin başında her zaman demokles'in kılıcı gibi duruyor. Başına geldiği anda kazığın budaklısını yedin.
 
Bu ara hep böyle oluyor, gerçekten ama yanılsama filan değil, sayamadığım bir sürü örneği var. Bildiğin ayaklı nazar, kısmet ispatı gibi dolanıyorum :D

Belki de çok ucuz bir fiyat yazdıklarını farkedip düzelttiler. Daha önce böyle bir konu konuşuluyordu EEVBlog'da. Dave, ebay'dan sadece 10 dolara bir proses kalibratörü satın almış (Kalibrasyon amaçlı düşük hatalı voltaj ve akım üretebilen bir alet) ve bir videoda bunu inceledi. Alet hakkaten fiyatına göre çok iyi!

Hemen o incelemeden sonra herkes ebay'a üşüştü ve var olan bütün cihazlar kapışıldı. Sonrada ebay'daki satıcılar işe uyandı ve normalde 200 küsür dolar olan aleti yanlış fiyattan sattıklarını farkettiler. Hemen fiyat yükseldi. Sipariş verenlere de satıcılar mail atmaya başladı "bir aksilikten dolayı ürünü gönderemiyoruz, istersen iptal edin paranızı iade edelim" diye :)
 
Hatta ben de bir clock üreteci ısmarlamıştım banggood'dan iki hafta önce. Dün bir mesaj geldi. "Türk gümrüğünde güvenlik nedeniyle bu ürün reddedildi. İstersen iptal et parasını iade edelim diye. Mesajın en sonuna da belli belirsiz "istersen başka bir kargo ile tekrar gönderelim" demiş.

Büyük ihtimalle bu da yanlış fiyat verdiğini farketti ve malı geri istiyor. Ben de "evet aynen, başka bir kargo ile gönder, benim acelem yok" dedim :dans1::katil2:
 
Benim baktığım satıcı Rui Deng'in resmi AliExpress sayfası hata değil de kampanya olabilir. Ürün 53 dolarken fiyatına göre alt modelinden de ucuzdu. Zaten böyle bir ürünü kapalı kutuda doğrudan güç kaynağı olarak satıldığında fiyatların ne olacağı ortada bana kampanya olması daha olası görünüyor.

Ürünü Banggood'dan 487 TL'ye satın aldım. Bu fiyatın içinde kargo +tariff insurance (gümrük sigortası) + shipping insurance (kargo sigortası) hepsi dahil. Kargo sigortası yolda cihazın başına iş gelirse yenisini ya da para iadesi kapsıyor. Gümrük sigortası ise gümrükte ödeme çıkarsa sen ödüyorsun, ödemeni ispat eden makbuzlarla banggood gümrük ödemelerini iade alıyorsun. Yani cihazın alım fiyatını 487 TL'ye sabitlenmiş oluyor ki bu benim dün baktığım fiyatlarda gümrük dahil ödemeyi göze aldığım tutardı.

Satın almaktan vazgeçmişim ama niyetlenmişken hemen almak lazım, 12 hazirana kadar promosyonlu satış diyor... Aynı durum bir çok kez başıma geldi. Mesela SKYRC MC3000 şarj cihazını, 400 TL'ye almadım şu an 800 TL ve almaktan çok uzağım. :D
 
RD6012 için hali hazırda elimde 3 adet güç kaynağı seçeneği mevcut. Bunlardan ilki Talema 2287-P3S03 troid (10V 3.5A-24V 3.5A) ikincisi Serhat trafonun STS 212 (asansörlerde kullanılan) modeli (20V 6A) sonuncu ise MPW2808 switch mode (40V 2.3A)

IMG_20200601_230314.jpg


Ben Alman üretimi olan Talema troid trofoyu kullanmak istiyorum. Bundan elimde birden fazla mevcut. Çıkış voltajı yeterli gelmez ise aşağıdaki gibi çift trafo da kullanabilirim.

1591042577692.png
dx9ajvy2y0fngyqeh.jpg
dx9apnp1tu6ub4ug9.jpg
 
Bu trafoda iki sargıyı seri bağlarsan 34 VAC, 3.5 A trafo elde edersin.
Bir de benim şöyle bir merakım var. Çıkış gerilimleri yukarıdaki tabloda verildiği gibi ama akımlar değerleri doğru mu emin değilim. Trafonun üzerinde 4.2KV diye bir değer var. Bu neyi temsil ediyor? Talema'nın sitesinde sanıyorum eski bir ürün olduğundan bu modele ait bilgi yok...
 
Bir de benim şöyle bir merakım var. Çıkış gerilimleri yukarıdaki tabloda verildiği gibi ama akımlar değerleri doğru mu emin değilim. Trafonun üzerinde 4.2KV diye bir değer var. Bu neyi temsil ediyor? Talema'nın sitesinde sanıyorum eski bir ürün olduğundan bu modele ait bilgi yok...

Orada almanca "Prüfspannung 4.2 kV" diyor. Yani trafonun sargılar arasındaki izolasyon testi 4.2 kV ta yapılmış ve testi geçmiş.
 
Bir de şuna dikkat etmek lazım: Trafo sekonderlerini seri bağlarken yön önemli :) Ters bağlarsan çıkışta sıfıra yakın bir voltaj alırsın.
 
Bir de şuna dikkat etmek lazım: Trafo sekonderlerini seri bağlarken yön önemli :) Ters bağlarsan çıkışta sıfıra yakın bir voltaj alırsın.

Çift trafo (68VAC 3.5A) bağlasam da 240 W civarında bir güç ile kullanacağım. Acaba 4 trafoyu iki seri iki paralel bağlasam (480W) nasıl olur? Bu cihaz gerçekten o güçlerle başa çıkabilir mi? Çok garipsiyorum. :D
 
Hmm bir saniye. O dediğin trafoda 2x10V sekonder bir de 24V sekonder var! Bu durumda tek trafo sana 44VAC veriyor olacak :)
 
Hmm bir saniye. O dediğin trafoda 2x10V sekonder bir de 24V sekonder var! Bu durumda tek trafo sana 44VAC veriyor olacak :)
Troid trafonun boyutuna baktıkça bir yerlerde gariplik var diyorum. Yavaş yavaş çıkıyor... :D
 
Tamam şimdi alttaki şemaya da baktım. Çekirdek gücü 160 VA diyor. Yani iki trafo ile en fazla 320 VA güç alırsın. Ama sekonderleri paralel bağlamak iyi sonuç vermez. sekonder voltajlarının tıpatıp uyması lazım ki sorun çıkmasın. Yoksa 10 mV bir fark bile olsa bu çok büyük akımlar akıtacak ve trafo deli gibi ısınacaktır. Ve neticede bütün güç ısı olarak kaybolacağı için toplam güç belki sadece %20 artacak.
 
Haydaa, oradaki açıklamalara göre bu bir şebeke trafosu değil aslında :D

Bu bir amfinin (muhtemelen lambalı amfi) çıkış trafosu. Bunun sekonderine hoparlör bağlıyorsun. Gene şebeke trafosu olarak iş görür, çünkü bu trafo 20 Hz - 20 kHz arasında çalıştığına göre 50 Hz te de çalışacaktır. Ama ne bileyim, biraz tuhaf olacak :) Hoparlör trafosu ile SMPS yapmış oluyorsun.
 
Bir tuhaflık var da çözemedim. Bulduğum kaynak bu trafo için doğru kaynak da olmayabilir. Trafo 1987 üretimi, kaynaktaki tarih 2018 birisi bunu elle çizmiş olabilir. HiFi forumunda denk geldim belki de adam kendisi için bir düzenleme yapıp, yukarıdaki şemada ondan bahsetmiş olabilir. Çinli bir sitede yaklaşık aynı boyutlarda Talema trafo için 1000W diyor. https://item.taobao.com/item.htm?spm=a21wu.10013406.0.0.36676dc5QwpzRm&id=561716179040

Yukarıdaki yeşil fonlu kaynak : https://oppermann-electronic.de/html/trafos.html (sayfanın en altında)
Bu da çizimin olduğu kaynak: http://www.hifi-forum.de/viewthread-225-4701.html
 
Tamam hifi forumdaki konuda anlatıyor işin aslını. Oradaki elemanın bir amfi çıkışındaki crossover ile uğraşıyor. 16 Ω empedanstan 4 Ω empedansa dönüşüm yapmak için 2:1 lik bir trafoya ihtiyacı olmuş ama hazırda böyle bir trafo bulamamış. O da hazır bir şebeke trafosu bulmuş ( :D ) ve bunun primerini kullanmayıp iki tane sekonderini sadece kullanmış. Bu iki sekonderin birisi 16 Ω tarafı diğer 4 Ω tarafı.

Yani bu gene şebeke trafosu, sorun yok :)
 
Talema'nın sitesinde yer alan bir genel PDF'de modele verilen isimin anlamını açıklamış. Bendeki model 2287-P3S03. https://talema.com/toroidal-transformers adresindeki ürünlerde bu model mevcut değil. Bakır kalınlığı ve boyutlarını (110cmx40cm) düşününce bunun 160W'dan çok daha fazlası olması gerekiyor.

1591048299881.png
 
Bence o ölçüler için güç normal.

Bende 250 VA lık toroid trafo var, ölçüleri 120x60 mm

scaled_img_20190131_123213.jpg
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top