Run as administrator

Mikro Step

Kıdemli Üye
Elimde XP donemine ait bir program var. Bunu dogrudan calistirirsam ya da programi XP modunda calistir dersem programin uyumsuz oldugu hatasi aliyorum ve program calismiyor.

Fakat Run As Administrator dersem calisiyor.

Bu programi batch program icinden cagirdigim icin de bat prog icinden nasil administrator yetkisiyle calistir diyecegimi bilemiyorum.

Cozumu varmi?

Önce tam istediğiniz şey değil ama faydalı olabilir: BAT dosyasını adminstrator modunda çalıştırmak için ona bir kısayol tanımlayıp kısayol özelliklerinde, "Shortcut" sekmesinde, "Advanced" düğmesinin altında "Run as Administrator" seçeneğini işaretlemelisiniz.

BAT dosyası ya da komut satırından Administrator modunda çalıştırmak için:

Kod:
runas /user:Administrator "XXX.exe parameter1 parameter2 ..."

Bir de exe dosyasına sağ tıklayıp "Compatibility" sekmesinde "Run this program as administrator" seçeneğini seçerek ayarlayabiliyorsunuz. Ama onu çoktan denemişsinizdir diye tahmin ediyorum.

1666996059001.png

Forum istatistikleri

Konular
8,224
Üyeler
3,270
Son üye
tayfur topaloglu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back