RX480-E 4 alıcı hakkında soru

arda3231

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Elektronik bilgim maalesef yok. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonucunda bu foruma üye oldum. Aklımdaki fikir bilgisayarımı rf kumanda ile uzaktan açıp kapatabilecek bir şey yapmak. Elimde EV1527 çıkışlı 433mhz verici bulunmakta. RX480-E alıcı ile bilgisayarımın anakartındaki reset-power sw bağlantılarını yapsam uzaktan açıp kapatmam mümkün müdür? Mümkün ise bu alıcının çalışması için gerekli olan güç bağlantısını nasıl yapmam gerekir? İyi forumlar diliyorum.

@arda3231 foruma hoş geldin.

İstediğini aşağıdaki şemalara göre yapman mümkün. İkisi de işini görecektir fakat ilki doğrudan bir transistör yardımı ile diğer ise optokoplör kullanılarak tamamen izole yapılmış. İzole olan devreyı kurarsan bilgisayarın selameti için çok daha faydalı olacaktır.

Şemaları buradan aldım. Malzemelere değişiklik gösterebilir.

3pXJD.png

xYTev.gif

@arda3231 foruma hoş geldin.

İstediğini aşağıdaki şemalara göre yapman mümkün. İkisi de işini görecektir fakat ilki doğrudan bir transistör yardımı ile diğer ise optokoplör kullanılarak tamamen izole yapılmış. İzole olan devreyı kurarsan bilgisayarın selameti için çok daha faydalı olacaktır.

Şemaları buradan aldım. Malzemelere değişiklik gösterebilir.

15601 eklentisine bak

15602 eklentisine bak
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben bu şemalardan ve devre yapımından hiç anlamıyorum.

O zaman aşağıdaki gibi hazır bir ürün alacaksın. Yukarıdaki devrenin hazır hali, doğrudan anakarta monte ediyorsun.

Ürün 33 dolar + kargo ise 21 dolarmış. Gerçi bu paraya kalem havya ve bir kaç transistör alsan daha hesaplı olacağı gibi güzel bir hobiye de başlamış olursun. :)

15603 eklentisine bak
Çok haklısınız. Aslında elimde bütün gereken malzemeler var. Babam amatör telsizcilikle uğraşıyor. Kendisi uhf-vhf devreler tasarlayıp kendisine cihaz yapıyor. Babama yapması veya yardımcı olması için söyledim fakat pek niyetli değil başından savıyor. Bakalım kendi kendime çözmeye çalışacağım:D .

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben bu şemalardan ve devre yapımından hiç anlamıyorum.
Bu işlerden hiç anlamıyorum diyerek kendini kısıtlama. Devreyi kendin yapmak istediğine göre içinde bir elektronik hevesi var demektir.
Youtube da Evde Elektronik kanalı var. Oradaki pasif komponentler ile ilgili videoları izle. Elektronik kendi başına koca bir derya olsa da pasif komponentler öğrenilmesi kolay malzemelerdir. Bu komponentleri öğrendikten sonra sıra şema okumaya geliyor. Sercanın paylaştığı şemaları çok kolay uygularsın. Tek yapman gereken oradaki komponentleri breadboarda yerleştirip, komponentleri birbirine bağlayan siyah çizgiler yerine jumper kablo kullanmak.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,922
Üyeler
2,810
Son üye
eslop400

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back