Sabit Akım Kaynağı Problemi

Unal

Üye
Merhabalar,
12.5 Volt ve 5 amper veren bir sabit akım adaptöre ihtiyacım var. Aradığım özelliklerde bir adaptör bulamadım. Amaç şu, 3S 21 amper li ion pil gurubum ve 12v de 0.5 amper tüketen bir kameram var. Elektrik kesildiğinde kamera pilden beslenecek. Elektrik varken adaptör hem pili şarj edecek hem kamerayı çalıştırıcacak. 12v 6 amper meanwell led trafosu denedim ama pil tamamen boşaldığında gelen tüm akımı çektiği için trafonun kesik kesik çalışmasına neden oluyor. Akımı dc dc dönüştürücü ile sınırlandırmak istedim. 20 amperlik dönüştürücü alev gibi oldu ve arızalandı.
Sabit akım led sürücülere baktım ama aradıgım özelliklerde bir sürücü bulamadım. Amper tutsa voltaj tutmuyor ya da tam tersi.
Çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.

12v 10A DC guc kaynagi isini gormuyor mu?

Sabit akim kaynagi tabirini gereksiz kullanmis olabilirmisin?

Şunu dene, bu modülü 5V 5A bir güç kaynağıyla beslemek gerek. Ben bunu kullanmadım ama söylediği işi yaptığını varsayarsak senin işi çözecek gibi görünüyor.

12v 10A DC guc kaynagi isini gormuyor mu?

Sabit akim kaynagi tabirini gereksiz kullanmis olabilirmisin?
Bu konudan bahsetmeyi unuttum, 10 ve ya daha güçlü bir adaptör kullandığımda pil gurubu ne gelirse alıyor. 10 amper ile şarj etmiş oluyorum. Bu da ayrı bir problem. Max 6 amper olmalı

Şunu dene, bu modülü 5V 5A bir güç kaynağıyla beslemek gerek. Ben bunu kullanmadım ama söylediği işi yaptığını varsayarsak senin işi çözecek gibi görünüyor.
Çıkış akımı 1.5 amper, min 5 amper olmalı

Kamerada aynı zamanda aküyü şarj eden ve aleti besleyen dış güç kaynak girişi mevut değilse, kamera ile pil arasına devre eklenmesi gerekecek.

Kamera ve pil aynı voltajda uyumlu olduğu için tek adaptör düşündüm. Kamerada şarj özelliği yok malesef
Pili kameradan ayırarak araya devre eklenmesi gerekiyor. Dvrenin fonksyonu -
dış güç kaynağı varken- besleme ve şarj adaptörden, akü kamerayı beslemiyor.
dış güç kaynağı yokken - besleme aküden.

Nedeni ise şü - şarj özelliği olan aletler (örn, cep telefonu) akü koruma ve akü şarj devreleri barındırıyor kendisinde.
Bu özelliği taşımayan aletler de sadece akü koruma devresi olur çoğu zaman.
LiPo akü şarjı genellikle iki aşamada yapılıyor. Arada bunu destekleyen devre yoksa gerilim kaynağı bu iş için direk kullanılamaz - sorun çıkar, örneğin akü patlayabilir veya şarj almaz.

Forum istatistikleri

Konular
7,358
Üyeler
2,982
Son üye
merthkm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back