Şarjli vidalamam çöp oldu

s.a arkadaşlar uzun zamandır şarjli vidalamalara meraklıyım. daha öncede traş makinemin ve başka bir şarjli vidalamanın pilini kendim değiştim bu sefer ne olduysa anlamadım pili yeniledim hatta kontak sprey alıp sağ sol yapan anahtar kısmını temizledim herşey tamam bitti dedim kapağını kapattım şarj standana koydum şarj oldu 10 dk ya oldu ya olmadı şarj ledi söndü biraz ısınmıştı içini açtım yanık kokusu geldi görünürde birşey yoktu şarj standına tekra koydum led yanmadı ölçü aleti ile baktım şarj standı pinlerine 10 volt geliyordu herhalde mefta oldu cihaz temiz makineydi sizce bundan sonra birşey yapılır mı buna ??

20250104_193559.jpg

Ekler

• 20250104_195734.jpg
    20250104_195734.jpg
    483.8 KB · Görüntüleme: 28
Bir şey olmamıştır.
Bakım yapmışsınız.
Yaptığınız işlemleri tekrar kontrol edin.
Şarjlı vidalama tekrar çalışır.

Üzgünüm.

Malesef pilin kutupları ters takılmış. Arkasındaki kart şarj kontrol devresi. Muhtemelen o kartta duman geldi ise bazı parçalar yanmıştır.

images (12).jpeg

Allah kahretsin.. serkan48 abinin dediği gibi pili ters bağlamışım eski pilde + - yazmıyordu ölçü aleti ile ölçünce siyah kablo eksi olduğu anlaşıldı genelde elektronikte siyah kablo eksi kullanılır bende buna göre bağlantı yaptım ilk başta şarj oldu sonra şarj olmaz oldu muhtemele elektronik kart zarar gördü. bu elektronik kartı piyasada bulmanın imkanı var mı yada elinde olup ta satmak isteyen ücreti mükabilinde..
çok kötü oldu bee lanet olsun.. :( :(

yada elinde olup ta satmak isteyen ücreti mükabilinde..
Bende aynı alet var. Ledsiz versiyon. Uzun süre kullanılmadı.

Tork zayıf geldiği için başka model almıştım. Belki de pil ömrü bitmiştir. Kısa süre çalışıyordu

İlgilerinirseniz bildiriniz.

Sizin kartın üzerinde ters bağlantı için koruma diyodu varsa belki o yanmıştır

Kart çok basit idi. Anahtarla kutup değiştiriliyor.

Şarj mekanizması tamamen dışarıda diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Şarj devresi tamir edilemeyecek düzeyde ise bozuk malzemeleri sökersiniz. Eski devre kartı yerinde kalır. (tetik mekanizması için).

Bir tane Tp4056 Şarj devresi alırsınız olur biter.

Bende aynı alet var. Ledsiz versiyon. Uzun süre kullanılmadı.

Tork zayıf geldiği için başka model almıştım. Belki de pil ömrü bitmiştir. Kısa süre çalışıyordu

İlgilerinirseniz bildiriniz.

Sizin kartın üzerinde ters bağlantı için koruma diyodu varsa belki o yanmıştır

Kart çok basit idi. Anahtarla kutup değiştiriliyor.

Şarj mekanizması tamamen dışarıda diye hatırlıyorum.
eyvallah üstad teşekkür ederim haklısınız . şarj aleti stand şeklinde içinde kart yüzde 95 i smd malzeme diğer yüzde ise 3 adet diyot var az önce ölçü aleti ile ölçtüm hiçbir tepki alamadım işin enteresan tarafı sağlam sıfır diyor aldım elime ondada aynısı çıktı üzerimizde bir aksilk var ama anlamadım ???

arızalı kart bu

Ekler

• 20250105_164415.jpg
    20250105_164415.jpg
    785 KB · Görüntüleme: 28
  • 20250105_165234.jpg
    20250105_165234.jpg
    631.1 KB · Görüntüleme: 28

Forum istatistikleri

Konular
7,174
Üyeler
2,901
Son üye
ahmet045

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back