Sensörlü kafa lambası

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,731
Tamir araç gereçleri içinde aydınlatmanın önemli bir yeri var. Elinizde tutmak zorunda kalmadan kullanabileceginiz ve her yere yoneltebileceginiz en ideal isik kaynagi da basa takilanlar. Bende bisiklette de kullandigim bir tane fener var. Ama kisik kademede dahi cok parlak ve asiri agir. Bu yuzden cok kullanisli degil.

Linkteki ilk videoda BİM'deki kamp malzemeleri arasinda boyle bir urun gordum ama fiyati bana gore pahali. Ya da en azindan kendim daha ucuza yaparim diye oyle geliyor. Dakika 05:20


Bu isikta lastik banta tutturulmus bir LED serit var fakat Turkiye'deki saticilarda boylesini gormedim. Bulamadim yani. Baska bir videoda aynisindan gordum, istenilen olcude de kesilebiliyor. Bunu nereden temin edebiliriz? Perakende miktarda tabii.

 
Bence kullanışlı olmaz. Hem ışık tek merkezli, gölge yapar, hem de ışığın miktarı yeterli değil. Bir de mercekle bakıyorsan, merceğin kesin gölgesi olur. Onun yerine büyüteçli lamba almak daha mantıklı. Ben yıllardır her gün kullanıyorum.

1685039244917.png
 
Ben bunu çoğu zaman loş ışık için kullanıyorum.
 
Bence kullanışlı olmaz. Hem ışık tek merkezli, gölge yapar, hem de ışığın miktarı yeterli değil. Bir de mercekle bakıyorsan, merceğin kesin gölgesi olur. Onun yerine büyüteçli lamba almak daha mantıklı. Ben yıllardır her gün kullanıyorum.

23858 eklentisine bak
Her zaman masa basinda kullanmayacagim isigi. Bu yuzden sabit isik isimi gormuyor. Masa lambam da var zaten. Ben hafif ve portatif olsun istiyorum. Satilanin agirligi 75 Gr imis mesela ve isik siddeti ayarlanabiliyor. Masa basi icin mikroskobum da var. İsik serit seklinde oldugu icin tek merkezli degil. Hatta kendim yaparsam boyunu biraz daha uzatirim ve gunisigi veriyor bu ornekteki. Gozleri fazla yormaz gibi.

Kullanim amacim ornegin gecen gun elektrikleri kesmek zorunda kaldim evdeki prizleri kontrol etmek icin. Bina eski, prizler ne durumda bakayim dedim. Havada epey kapaliydi, iki oda bayagi karanlikti. Boyle bir seyle hic yorulmadan rahatlikla baktigim yeri aydinlatirim gibi geliyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,938
Mesajlar
101,421
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top