Sizce Türkiye'de Elektronik İçerik Üretiminde Eksiklik Var Mı?

Blog tarzı websitesi işleri eskide kaldı. Onun yerine Youtube daha hızlı bir seçenek olur.

Amacınız bilgilendirici bir kanal olmak mı yoksa sadece para kazanmak mı buna karar vermeniz lazım.

Amaç para kazanmak ise her kesime hitap eden içerikler üretmeniz lazım.

Yazılı içerik olayı ise zaten bitti gibi kimse bir şey okumuyor ki.

Aslında ne kadar büyük bir kayıp bu. Ben de arada bir kendimi bu modda iken yakalıyorum. Javascript öğreneceğim, hemen udemy'den bir kurs buluyorum, başlıyorum seyretmeye. Yavaş ilerliyor, gereksiz bir sürü dolgu maddesi konmuş içeriğe. Başka yerdeki videoları seyrediyorum, gene durum aynı. Sonunda O'Reilly online kütüphanesinde güzel ve güncel bir javascript kitabı buldum, çok hızlı bir şekilde öğreniyorum ve ilerliyorum.

Aslında en iyisi forum kültürü. Ben 90 larda müziği nasıl seviyorsam, milenyumda da forum kültürünü öyle seviyordum. O zamanlar konuya özel forumlar çok yoktu. İçinde her konunun konuşulduğu forumlar vardı. Gençlik bu forumlarda vakit geçirir, herkes kendi bilgisi dahilinde sohbet ederdi. Ben en çok 7den77ye forumunda vakit geçirirdim.
Ne zaman ki facebook çıktı, o dakkadan sonra forum kültürü yavaş yavaş silindi gitti. Ahh ah eski günler...

Bunu güzel becerebilen kanallardan biri eletroboom kanalı. Mehdi hem çarpılıyor hem de hatırda kalıcı şekilde anlatmayı başarıyor.

Son düzenleme:
Bunu güzel becerebile kanallardan biri eletroboom kanalı. Mehdi Hem çarpılıyor hem de hatırda kalıcı şekilde anlatmay ı başarıyor.
:)
1753416275969.png

1753416402696.png

Bunu güzel becerebile kanallardan biri eletroboom kanalı. Mehdi Hem çarpılıyor hem de hatırda kalıcı şekilde anlatmay ı başarıyor.
Çoluk çocuğa elektroniği sevdiren kanallardan en ünlüsü.
fun fact: çarpılma videolarının çoğu efekt olmasına rağmen 8. dakikadaki mikrodalga trafolu jakop's ladder kazası gerçek; çubuklar devrilirken krokodiller çıkmasa ölüyormuş adam. hemen sonrasında ellerinin titremesinden de belli ciddi olduğu.

Blog tarzı websitesi işleri eskide kaldı. Onun yerine Youtube daha hızlı bir seçenek olur.

Amacınız bilgilendirici bir kanal olmak mı yoksa sadece para kazanmak mı buna karar vermeniz lazım.

Amaç para kazanmak ise her kesime hitap eden içerikler üretmeniz lazım.
Ülkemizde yazı okuyan yok. blog tarzı eskide kalsa da hala yurtdışında çok ilgilisi var. video konusunda ise türkiyede en iyi örnek murat sen denildigi gibi

Bu tür içerikler üretilecekse halihazırda var olan kitle için gelişmiş düzeyde içerikler hazırlanılmalı, türkiyede elektronik hobisi edinenlerin sayısı gittikçe düşüyor ülkenin durumundan dolayı, kendi yaptığınız projeleri devlog olarak paylaşırsanız, hatta ingilizce çekip türkçe dublajlı şekilde paylaşırsanız iki taraftan da kitle elde edebilirsiniz

Bu kadar muhabbetten, sohbetten, bilgiden sonra kısaca bu işi yapmadan durabiliyorsan (ki durabiliyorum) yapmamanın çok daha mantıklı olduğuna karar verdim.

Northridgefix kanalı sahibi Alex bir ara dellenip isyan videosu çekmişti. Ben adam gibi işler yapıyorum şu kadar üyem var. Şaklananlık yapıp çene yapanların milyon abonesi var falan diye dertlenmişti.

Bu kadar muhabbetten, sohbetten, bilgiden sonra kısaca bu işi yapmadan durabiliyorsan (ki durabiliyorum) yapmamanın çok daha mantıklı olduğuna karar verdim.
amaç para kazanmak ise doğru karar ama kalıcı bir eser bırakmak veya faydalı olmak ise "iyilik yap denize at balık bilmese Hâlık bilir".
Balıkların düşük anlayışını kafaya takmaktan "Hâlık"ı yazmayı unutmuşum benim eksiğim olsun.

amaç para kazanmak ise doğru karar ama kalıcı bir eser bırakmak veya faydalı olmak ise "iyilik yap denize at balık bilmese Hâlık bilir".
Balıkların düşük anlayışını kafaya takmaktan "Hâlık"ı yazmayı unutmuşum benim eksiğim olsun.
Amacım buradan köşeyi dönmek değil belki yanlış düşünüyorum ama bir miktar da olsa para kazanmak yaptığın işe teşvik oluyor. Mesela yıllık host masrafını ve bir iki projenin parasını çıkarsa 2. yıl için çok memnun olurdum.

Son düzenleme:
Benim takip ettiğim bir blog sayfası var: https://www.build-electronic-circuits.com/
Bunu özellikle takip etmemin sebebi özgün içerik, kaliteli grafikler, harika tasarım.

Bir çok sayfa bunlar olmadığı için arka planda kalıyor. Bunları yapmak zaten sizin önünüzü açıyor. Ama asıl önemli konu blog sayfanız nasıl büyüyecek. Kimsenin bilmediği bir sayfanın ziyaretçisi de az olur.

Bolca vakit ayırmaya kaliteli içerikler üretmeye devam etikçe ilgi çekecektir ama bunlar olana kadar ki sabrı ve azmi gösterecek enerjiniz var mı ya da kalır mı, bana sorarsanız zor.

Amacım buradan köşeyi dönmek değil zaten belki yanlış düşünüyorum ama bir miktar da olsa para kazanmak yaptığın işe teşvik oluyor. Mesela yıllık host masrafını ve bir iki projenin parasını çıkarsa 2. yıl için çok memnun olurdum.
Not defteri amaçlı yapabilirsiniz.
Millet beğenirse ticariye çevrilmesi düşünülür.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back