SLA yıkayıcıdaki IPA'yı geri kazanmak

Tineri kullandiktan sonra kirlenmis tineri dokerken icim gidiyor. Kirli tiner acik havada cok kisa surede ucup gidiyor.

Guzel bir tasarim yaparsan ben de tiner icin aynisini kullanmak isterim.

Damıtma setini bende istiyordum. Saf su üretmek için de lazım oluyor, bulunmasında fayda var.

Abi elinde bakır boru varsa onunla da yapabilirsin. Küçük bir soğutma yoğuşturma düzeneği. 1/4" bakır boru ile yapmıştım daha önce.

@serkan_48 bahsettiğin aşağıdaki gibi birşey mi?

1743190925268.png

Evet bu şekilde. Bu Su soğutmalı bir dağıtma sistemi yapılmış.

Hava soğutmalı da yapılabilir ama o zaman daha fazla bakır boru kullanmak gerekir. Soğutma için yeterli yüzey alanı gerektiği için.

Bakır boru kullanmanın tek dezavantajı cama kıyasla içerisinde yoğuşan akışkanı görememek.

Uygun noktalara konulacak termometreler kontrolü sağlayacaktır. ( buharlaşma yoğuşma sıcaklıklarını görmek için)

Aslında IPA da kontaminasyon olmaması için şöyle birşey daha uygun olmaz mı?

1743192914553.png

Ama bunun da dezavantajı, damıtma sonrasında erlen kabını nasıl temizleyeceksin?

Aslında IPA da kontaminasyon olmaması için şöyle birşey daha uygun olmaz mı?

41104 eklentisine bak

Ama bunun da dezavantajı, damıtma sonrasında erlen kabını nasıl temizleyeceksin?

İpa ne ile kontamine olacak abi? Bakır ı mı aşındırır tam anlayamadım?

Görseldeki ürün en güzeli ama hem maliyet hem saklama sorunu hemde kırılgan.

Satıldığı şekilde IPA %99.5 saflıkta. Bakır kondenser borularından geçtikten sonra aynı saflıkta çıkmaz gibime geliyor. Bakır borunun üretiminden kaynaklanan artıklar vardır herhalde bakırın içinde diye tahmin ediyorum ...

Şu çözüme ne dersiniz?

50 cm lik graham kondenserleri var, fiyat 1500 TL gibi. Bunların içinde spiral cam kanal var, dışından da soğuk su sirküle edilebiliyor. Akvaryum pompası ile bir kovadaki suyu sirküle edebilirim.

Bir paslanmaz çelik tencereye pis IPA yı koyuyoruz, IPA seviyesinin birkaç santim üstüne de ince gözenekli bir hasır veya kaba filtre koyuyoruz. Tencere kabağına da bir delik delip plastik hortum bağlıyoruz. Hortumu da graham kondensere. Sonra da açık bir ortamda piknik tüpünde kısık ateşte pişiriyoruz. Kondenser çıkışında oldukça temiz IPA çıkması lazım gibime geliyor.

1743196089275.png

Uygun görünüyor.

Sadece aklıma takılan ipa plastik hortum ile nasıl çalışılır? Hortumu çözmez mi ipa?

Alevli isiticilardan uzak durmak gerekir. Ayrica temizleme derdi de olmamasi lazim.

Sadece aklıma takılan ipa plastik hortum ile nasıl çalışılır? Hortumu çözmez mi ipa?

Kimyacılardan bir miktar şeffaf hortum alıp denemek lazım. Ama IPA hortuma zarar vermez diye tahmin ediyorum.

Firina girebilen kalin cam tencereler var. Tencere ile kapagi arasina silikondan conta yapilirsa bu is olur.

Tencere kapagi yandan ozel tasarlanmis mandallarla tencereye sikica bastirilip kapatilabilir. (Can alici kisim burasi)

Tencere kapagindaki tutacak sokuldugunde zaten delik var. O delik kolayca genisletilip hortum baglama aparati takilabilir.

Ultrason yöntem ses dalgaları ile partikül kopararak suyu havaya kaldırıyor.

Bu yöntem bence ipa yada tiner içindeki çözülmüş hafif ve küçük partikülleri de kaldırır düşüncesindeyim.

Çıkacak ürün saf olmayacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
7,527
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back