SLA yazıcı çalışırken aynı odada bulunmak son derece rahatsız edici birşey. Zaten reçine'nin MSDS sine bakınca, göze tahriş, nefes yollarına tahriş, cilde tahriş, herşeye tahriş var. O yüzden bunu çözmek için camın önüne 40x60 cm lik aluminyum levhadan mini balkon yapayım ve yazıcıyı dış ortamda çalıştırayım diyordum. Bir diğer seçenek de yazıcıya bir fleks hortum takıp bir fan ile emmek, hortumun ucunu da camdan dışarı sarkıtmak. Başka metot aklına gelen var mı?
Mini balkonun dezavantajı, hava soğuk olunca reçinenin davranışı değişiyormuş, pozlama ayarlarını değiştirmek gerekli oluyormuş. Veya yazıcı kabin içini ısıtmak gerekiyormuş. Hortumun da dezavantajı, yazıcıdan cama bir şekilde hortumu yönlendirmek. Biraz hortum ve uygun emme motoru araştırayım bakalım.
Mini balkonun dezavantajı, hava soğuk olunca reçinenin davranışı değişiyormuş, pozlama ayarlarını değiştirmek gerekli oluyormuş. Veya yazıcı kabin içini ısıtmak gerekiyormuş. Hortumun da dezavantajı, yazıcıdan cama bir şekilde hortumu yönlendirmek. Biraz hortum ve uygun emme motoru araştırayım bakalım.