SLA yazıcı şunu yapabilir mi?

1 Temmuz 2021 itibariyle avrupa birliği ve uyum sürecindeki aday ülkelerde gümrükte tariff number diye bir olay çıkıyor. Gönderilen her ürün için belirli kodlar olacak. Doğru değilse veya bu kod yoksa gümrüğe direk takılacak.
Önce 21-22 euro fiyat sınırına uysunlar, vergi kesmesinler de...
 
Başlıktaki soruya cevap değil ama bu soketler Aliexpress'de 3-5 dolar bişey.

Aliexpress'de buldum, fiyat 18 dolar. Kargo da bedava. Bir de burada oltayı atayım olmazsa. Zaten watermark'a bakınca bunu satan firmanın zaten benim sipariş ettiğim firma olduğu anlaşılıyor (waveshare).



1623173860431.png
 
Eğer doğru anladıysam bu tariff numarası olsaydı, sadece matbu bir vergi ile istediğim herşeyi yurtdışından satın alabileceğim. Bunun neresi kötü? 100 dolarlık bir malı ben 50 dolar vergi verip alabiliyorsam, ben gene de bunu tercih edebilirim, çünkü aynı mal Türkiye'de yok. Ama şu anda noluyor? BEDAVA bir malzeme gönderiliyor bana, 770 TL lik haraç verip ancak gümrükten çıkarabiliyorum. 13 dolarlık konnektör sipariş ediyorum, 1000 TL gümrük masrafı ile ancak çekebileceğim gümrükten.
 
Mandal ile birlikte buna uygun bir pcb tasarlayıp JLCPCB'ye yaptırsanız olmaz mı? Hemen hemen aynı paraya gelir. Birde bildiğim kadarıyla belli bir boyuta kadar birkaç pcb'yi tek fiyatına basabiliyorlar. Aynı paraya birkaç farklı adaptörünüz olur.
 
Birçok farklı satıcıdan 10 TL'lik ürünler sipariş edip 30 gün sonra eve geldiği günleri çok özlüyorum.
 
Timur Hocam bunlar acaba işinize yarar mı?

 
Timur Hocam bunlar acaba işinize yarar mı?


Aşağıdaki gibi olan daha yapılabilir birşey, ince tırnaklar yok. CNC bile gerekmez buna, yatay header pinleri de kullanılabilir

Screenshot 2021-06-10 at 22-12-00 socket adapter soic - Google Search.png
 

Ürün fotosu yanıltmasın. Açıklamada 150mil demiş. 150mil size lazım olan küçük. Sizdeki büyük olan muhtemelen 200mil.

Aynen 150 mil olan lazım, hemen aldım n11'den :)
 
Hayret birşey yav, bugün kartal otomasyona gittim kablo almak için, o arada biraz hobi bölümüne bakayım dedim. Benim aradığım soketin her türlü çeşidi burada da var :D Türkiye'de gerçekten internet araması ile bulunabilen şey az. Yerine gidip bizzat soracaksın herhalde.

Yalnız bu konnektörlerin hepsi PCB'ye lehimli. Onları söktükten sonra pinlerdeki lehimleri iyice temizlemem gerekecek, yoksa mevcut modüldeki dişi yuvaları genişletir ve bu sefer orijinal konnektör boşluk yapar.
 
Şu vardı kartal otomasyonda:

1623514244262.png
 
Almışsınız galiba ama aradığınız ürün burada da var :

 
Bugün nasıl olduysa Aramex'den eposta geldi. Gümrük bedeli 57 TL, ardiye bedeli de 100 TL gönderirsem Waveshare'den aldığım konektörü bana göndereceklerini söylüyorlar. Waveshare'den gelen herhangi bir PCB'ye lehimli değil, o yüzden 157 TL yi verip göndermelerini isteyeceğim. Yoksa n11 den aldığım lehimli olanı söküp programcı modüle takarsam oradaki soketleri bozabilirim belki.

Neyse buna da şükür. Ben gene "gümrüğe takıldı" epostasını alınca ithalat beyannamesi açmam gerektiğini ve en az 1000 TL gireceğini düşünüyordum. Ama bu gümrüğe giriş, öyle bir giriş değilmiş bereket. Bana az kazık attığı için sayın gümrüğümüze minnettarım :facepalm1:

Bu ardiye parasını ödememek için de şöyle bir yol izleyeceğim artık: Siparişi verdikten sonra, artık hangi lojistik firmasını kullandığıma göre belli bir süreden sonra sürekli arayacağım. "Gümrüğe ulaştı" dedikleri anda işlemi başlatacağım. Ama bu gönderide böyle yapmadım. Siparişi verdim ve bekledim. İki hafta falan geçti, hiç kimseden ses çıkmayınca ben aradım ve mal çoktan gümrüğe girmiş ve lutfedip bana haber vermemişler.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,810
Mesajlar
99,215
Üyeler
2,469
Son üye
stratus

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top