Sla yazıcı üzerine

erdemtr55

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben hali hazırda prusa i3#klon kullanıyorum.gt2,3M,5M trigger kasnak ve 0.5modül ile 3modül arası dişli arası baskı almak istiyorum.Mevcut yazıcım verimli sonuç vermiyor.Sla yazıcı öneriler ve zorlukları için bilgi almak istiyorum.
iyi günler

Bende halot-mage-pro 8k var. Plastik enjeksiyondan çıkmış kadar kaliteli olmasa da görsel olarak ona benzeyen seviyede baskı yapabiliyor. Fakat çok pis ve teferruatlı bir çalışması var.

-> Reçineyi ayarla
-> Çizim mutlaka %30 eğim ile basılmalı ve eğer full dolu basılmayacaksa mutlaka reçine tahliye delikleri bırakılmalı.
-> Reçineye uygun makina parametrelerini ayarla
-> Makine basım yaparken reçinenin bitmediğinden ya da her yere eşit şekilde dağıldığına emin ol
-> Baskı bittikten sonra 5 ila 15 dakika arasında izopropil alkolde yıka
-> Kürlemeye geçmeden önce parçayı kurula
-> Kuruladıktan sonra yine 5 ila 15 dakika arasında kürlemeye bırak
Kürleme bittikten sonra malzemeyi kullanabilirsin.

Reçineler çok pis bir yere değdiği zaman temizlemek çok zahmetli ev ortamında makinanın kullanılmaması gerekli. Ayrıca reçinelerin koklanmaması ve malzeme ilk tabladan alınırken çıplak elle temas edilmemesi lazım.

Ekranı ve tablayı alkolle temizlemek gerekli.

Peki hiç mi güzel tarafı yok? Öyle güzel baskı alıyor ki insan gerçekten hayret ediyor.

SLA yazıcı konusunda zaman zaman benim baskılar sırasında başıma gelenleri yazıyorum.

Mühendislik uygulamaları açısından bakınca, SLA yazıcıyı şu tip komponentlerde kullanmak mantıklı:

* Boyut çok küçük ve birçok ayrıntısı var.
* Mukavement gereksinimi yok.
* Duvar et kalınlığa fazla değil (2mm nin altında)
* Güneş ışığına maruz kalmayacak.

Mesela bir elektronikçi için, SLA yazıcıyı kullanma örneği şu olabilir. Bir egzotik cihaz var elinde ve bir minyatür konnektörü kırılmış. O konnektörün birebir aynısını SLA yazıcı ile basabilirsin.

Mevzum şu;
fdm ile trigger kasnak basamıyorum.Hassasiyet yetmiyor.Ayrıca baskını sert ve mukavemetli olması lazım.
Çekme mukameti 50 MPa olması lazım

GT-2 kayış için tutucu bastım. İş görüyor, ama fazla bir kuvvet de binmiyor hali ile.

GT-2 için kasnak da yaptım. Gene fazla mukavement gereksinimi yoktu

kayışın kendisini de basarsın esnek reçine ile. Ama mukavemet konusu meçhul. Benim yaptığım parçalarda dişlerden bazıları kırılsa bile parça iş görmeye devam eder. Ama kayış koptu mu game over olur :)

Çekme mukameti 50 MPa olması lazım

Şimdi biraz hesap yaptım. 50 MPa mukavemetin GT-2 için anlamı şu: 22 kg lık bir yükü taşıyabilmesi lazım. Piyasada satılan standart GT-2 kayışları için verilen rakamlar 80N - 100N yani kabaca 8 - 10 kg.

Yani sen standart, piyasada satılan bir GT-2 kayışın taşıyabileceğinden iki kattan daha fazla mukavemete sahip bir kayışı SLA reçine ile elde etmek istiyorsun. Üstelik piyasadaki kayışlar, ya fiberglas veya çelik tel ile güçlendirilmiş kayışlar!

Şimdi benim force gauge ile elimdeki bir kayışı denedim. 20 kg a kadar çekme kuvveti uygulayabildim, ondan sonrasında kayış ya mengenenin çenelerinden kayıp çıkıyor yada sıkıştırmalı pensenin dişlerinin arasından çıkıyor. Zaten gücüm de zor yetiyor, az bir kuvvet değil. Kayışa birşey olmamış gibi duruyor, ama üreticinin 90N olarak spec verdiği bir kayışı 230N ile yükleyip verim almayı beklemek mantıklı değil.

Şimdi benim force gauge ile elimdeki bir kayışı denedim. 20 kg a kadar çekme kuvveti uygulayabildim, ondan sonrasında kayış ya mengenenin çenelerinden kayıp çıkıyor yada sıkıştırmalı pensenin dişlerinin arasından çıkıyor. Zaten gücüm de zor yetiyor, az bir kuvvet değil. Kayışa birşey olmamış gibi duruyor, ama üreticinin 90N olarak spec verdiği bir kayışı 230N ile yükleyip verim almayı beklemek mantıklı değil.
Şöyle ben genelde çelik 5m trigger kasnak kullanıyor.Bazende alüminyum 3M .Gt2 çok küçük parçalarda kullanıyorum, kasnaklarda alüminyum.

Forum istatistikleri

Konular
7,977
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back