Soğutmalı konteynerden veri çekme

Sokisati

Üye
Staj yaptığım yerde reefer container monitoring system'ları araştırmam ve en geç stajın son haftasına kadar kapsamlı bir rapor ve sunum hazırlanmam istendi. Ben de aşağıdaki diyagramı hazırladım:
main_diagram.png

Sensor node mesh network konusu apayrı bir dünya, ama orada çıkabilecek sorunları ve yapılması gerekenleri şimdiden tahmin edebiliyorum. O aşamaya gelebilirsem, buglarla dolu da olsu bir program yazabileceğimi düşünüyorum. Kısaca, bir gömülü sistem olmalı ve bu gömülü sistem soğutmalı konteynerdan kablolu veya kablosuz şekilde (%95 ihtimalle kablolu) veri çekmeli. Ardıdan bu veriler kulaktan kulağa usülü, büyük ihtimalle Bluetooth ile düğümler arası iletilecek ve en son da gateway'e en yakın düğüm, bütün ağın verisini gateway'e iletecek.
Fakat reefer ile sensor node mesh network arasındaki 1. ok her şeyi bozuyor.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. Ne sorunlar çıkabilir bilmiyorum. Nereleri araştırmalıyım bilmiyorum. Atölyede kurcalayabileceğim bir soğutmalı konteyner da yok.

1) Reefer konteynerlarından, başka bir cihaza veri hangi seri haberleşme protokolü ile aktarılıyor?
2) Bu işi yapan açık kaynak bir program var mı?

Zigbee, canbus ya da modbus kullanılıyordur büyük ihtimal haberleşme için. Endüstriyel seviye olarak bu üçü çok yaygın.

1) Reefer konteynerlarından, başka bir cihaza veri hangi seri haberleşme protokolü ile aktarılıyor?
Konteyner üreten şirket ismi ve modeli biliniyor mu? Burada soru yazmadan önce konteynerlere ait dokumanları üreticilerden temin ederek incelediniz mi?
Konteynerlrin hangi standartlara göre yapılmış oldukları ve bu standartlarda haberleşme protokollerin bulunduğunu araştırdınız mı?

Forum istatistikleri

Konular
8,029
Üyeler
3,203
Son üye
İskender Zâde

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back