Soğutucu imalat süreci.

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Aslında bakır boruların bu kadar fazla sıcaklık yada soğuk iletmesi mümkün değil.
Mutlaka bir ısıl dirençleri wardır.
Ancak her nasıl oluyorsa bir takım kimyasallarla direnci çok çok aza indirerek anında aynı derecenin borunun öbür ucuna yansıması sağlanıyor.
İçeriğini bilemiyorum ancak gaza dönüşen bir sıvı ve bir fitilden bahsedilmişti geçmişte.
Şimdi bunun imalat aşamasını göreceğiz bu vidyoda.

Çinde bu satılmaz diye bir düşünce hiç yok.
Birşey üret ve tüm dünyaya sat düşüncesi war.
Nereden aklıma geldiyse şimdi..
Zira büyük büyük yatırımlarla yapılıyor en ufağı bile bireysel yatırımla olacak birşey değil.

Buyrun vidyomuza...:

Mantık basit aslında sıvı buharlaştığı yüzeyden ısıyı alıyor ve yoğuştuğuştugu yüzeye bırakıyor ama bunun üretiminde bile nekadar proses var

Youtube'da Action Lab heat pipe ilgili video yapmıştı

O kadar basit değil.
Boru içinde kullanılan bir fitil war yapısı ne ise artık.
Sanırım bakır tozu olmalı.

Evimdeki Kule tipi PC Kasasından çalışırken fokur fokur sesler geliyordu yatay durduğunda.
Sağır kulaklığımdan gelen fokurtu sesleri çalışmaya odaklanmamı zorlaştırdığından mecburen yatay hale getirdim.
Tabiiki soğutucu bakır borular PCB ye 90° dik olunca fokurtular yok artık.

Dikey olması gerekiyor sanki bu boruların sağlıklı çalışması için.
1759478585665.jpeg

1759480934125.jpeg

1759478668188.png

Fitil ve gaza dönüşen sıvı olayı heat pipe. Mantık şu kapalı sistemin içinde belirli bir sıcaklığa kadar(şu an sallıyorum 60C) sıvı kalıp fitil tarafından emilmiş kalan bit sıvı var, siz sıcaklığı transfer ettiğinizde bakır boru, içerisindeki fitil ve emilen sıvı ısınmaya başlıyor. Emilen sıvı o sıcaklığa geldiğinde gaz haline geçmek istiyor ve faz değişimi çok enerji istiyor. Şöyke düşünün suyu ocağa koydunuz, belki 5dk da 100C ye geldi kaynamaya başladı ama 10dk da dursa onun üstüne o su tamamen gaz haline geçemiyor. Hal değişimi çok enerji istediği için, siz ısıyı verdiğiniz kısımın sıcaklığını o hal değişimi sıcaklığına sabitliyorsunuz. Gaza dönüşen materyal kapalı sistem içerisinde yol alıp, heat exchanger a gidiyor. O noktada enerjisini havaya verip tekrardan sıvıya dönüşüyor ve fitil tarafından sıcaklığıj olduğu bölgeye doğru çekiliyor(gazs dönüşen sıvı yerine sıvılar birbiirini çekerek sürekli o bölgeyi besliyor). Yani heatpipe aslında tek başına bir soğutma çözümü değil ama ufacık alandan ciddi ısı ürettiyseniz heat flux çok yüksek oluyor, bunu ufak bir termal direnç ile başka yere iletmeniz lazım işte bu işi çok başarılı yapıyor.

Anahtar kelime: Vapour chamber
Sıvı gaz arasında faz döngüsü sağlayan ve günümüzde cep telefonlarında bile kullanılan bir yöntem.

Orada iki fazlı akış var, bu nedenle ısı transferi güçlü. İki fazlı olması şart da değil, türbülanslı akışta da ısı transferi fazladır. Ama bu durum borunun içindeki akışkan ile ilgili, borunun yapıldığı malzemeden ziyade.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,340
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back