soic8 1 numaralı pin işaret yok?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
1 nolu pini gösteren işaret yok. logoyu 1 mi kabul edecez...

1607352926735.png

1607352937394.png

1607352944906.png

İkinci resimde bacakları yazıyor. Oradan kopya çek :D

İçinde 2 tane opamp olduğuna göre 2 tane aynı omajı veren uçlar olacak (Tersleyen ve terslemeyen girişler) dolayısiyle datasheete göre + ve - si anlaşılabilir.
Ayrıca malzemenin sağlamlık testi içinde bir opamp tester yapılabilir

Yazı okunacak şekilde tuttuğunda sol alttaki bacak 1 nolu bacak olur genelde.

Bu çakma ve içi boş olmasın? Zaten kalıpta da iş yok bir sürü çapak kalmış kenarlarda.

Yazı okunacak şekilde tuttuğunda sol alttaki bacak 1 nolu bacak olur genelde.

1607353488596.png

Noktasız ilk defa görüyorum. burada da öyle açıklanmış...

özdisanda ürünlerin sağ taraftaki sütunların birinde üreticisi yazar.

Bence karttaki herbir IC için hızlıca lehimlenmeden test eden bir sistemde tasarlayın .Sorunlu komponentleri hızlıca geri verirsiniz
Herşey takıldıktan sonra sorun çıkınca zor olur
Ben mesela arduino ile en basitinden transistör, mosfet gibi elemanların sağlamlık kontrolünü yapan bir cihaz tasarlamak isterim. Ama takılan elemanın ne olduğunu, bacak numaralarının ne olduğu hangi algoritma ile tespit ettirilir bilmiyorum. Bunu yapabilirsem zamanla eleman yelpazesini de genişletebilirim.

Ben mesela arduino ile en basitinden transistör, mosfet gibi elemanların sağlamlık kontrolünü yapan bir cihaz tasarlamak isterim. Ama takılan elemanın ne olduğunu, bacak numaralarının ne olduğu hangi algoritma ile tespit ettirilir bilmiyorum. Bunu yapabilirsem zamanla eleman yelpazesini de genişletebilirim.
öyle bir cihaz var. ismi "Component Tester" diye geçiyor.

Bende de bunun biraz daha gelişmişi vardı.Boşalmamış bir elektrolitik kapasitör güzelim cihazımı hurdaya ayırdı.:mad:
Benimde çok işime yarıyordu

ATmega8 işlemci ile komponent test cihazı yapabilirsiniz.

Komponent test cihazı

Neden bilmiyorum bu işe bayağı iştahım kabardı. Ama ekran olarak 2xXX lcd ler değil de şu küçük ekranlardan kullanmak isterim. Diğerlerini hem yeterince kurcaladım hemde satırları yetersiz geliyor artık.

Böyle projeler anladığım kadarıyla bolca var nette. Birinde olup diğerinde olmayan özellikleri toplayarak yeni ve daha güncel bir şey orataya çıkaramaz mıyız? 3d yazıcı ile birde kutu basarız. Şöyle elimiz ayağımız olacak kullanışlı bir şey çıkar ortaya.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back