soic8 1 numaralı pin işaret yok?

Entegrelerin üzerindeki yazı pin tanımlaması için yeterli geliyorsa haklı olarak akla şu soru geliyor ."O zaman neden entegrenin kısa kenarında ortada çentik ve 1.bacağı gösteren nokta konmuş" Sanırım onunda cevabı .İmalat sırasında entegrenin üzerine yazılar yazılırken hangi yönün doğru olduğunu anlaşılması için.
Kısa kenarın ortasındaki çentik imalatın referans noktası.Yazının altındaki 1.bacağı gösteren küçük nokta markalama işleminin koyduğu referans .
Her ikisini de işaretlenmiş bölgede gören kameralı kalite kontrol yazılımı da o prosedür içinde onay veriyor

Son düzenleme:
Örnek resimdeki entegre de teknik bir hata var. Ne olduğu belli değil.
Üzerindeki Yazı zamanla veya kimyasalla silinebilir.
İşaret veya çentik kesinlikle olması gerekir.
Örnek gösterilen entegrenin , satın alınmaması ve kullanılmaması gereken bir komponenttir derim.

Bana yollarsanız çipin içini açıp bakabilirim. Gerçek mi değil mi anlarız. Özdisan'da da sahte çip çıkacaksa nereden alacağız?

1. Resim ürünün kendi resmi ben çektim.
Ürünün linki : https://ozdisan.com/entegre-devreler-ics/lineer-entegreler/amplifikatorler/LM358DT

Özdisan açıklamasına göre STM nin ürünü...

Sahte ürün durumuna gelecek olursak, belki şansımdandır ama ben bu konuda tekbir sorun yaşamadım. Bu Pcb kart işleri ile dönemsel uğraşıyorum. Prototip istediğim gibi olursa örn 100 kart bastırıyorum. 100 takım malzeme alıyorum. Takım olarak atıyorum köşeye. Zaman içinde peyder pey dizgisini yapıyorum. Bu durumda tek referansım prototip. Eğer bir sıkıntı yaşamaz ise malzemenin nerden geldiği kimin ürettiği konularına takılmıyorum. Elimdeki stok bitince sorun yaşarsam o zaman başka bir çözüm düşünürüm...

Zaten bence piyasada 3 grup malzeme var.
1. Orjinal malzeme
2. Taklid ama sorunsuz iş gören malzeme
3. Taklid ama iş görmeyen malzeme

LM358'in sahtesini yapacaklarını hiç sanmıyorum. sanırım ST entegrelerini böyle üretiyor olmalı.
lm358st.JPG

yanlış hatırlamıyorsam AD820 opampta da durum bu entegre ile aynıydı.

yanlış hatırlamıyorsam AD820 opampta da durum bu entegre ile aynıydı.

Datasheet'te hala nokta var, ama bu yeni yeni oluşmaya başlayan bir uygulama olabilir. Neticede yazı yönü de şüpheye mahal vermeyecek şekilde belirliyor 1 numaralı pini.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back