Stajyer için osiloskop önerisi

Staj bittikten sonra (mühendislik okuduğunıuzu varsayarak) şahsi osiloskopa uzunca bir süre ihtiyaç duymayacağınızı iddia edebiliriz. Osiloskop almayın. Laptobu güçlendirin bence daha iyi. Gerçek hayatta böyle şeyler hemen lazım olmuyor.
 
Ben lise dönemlerinde (~25 yıl evvel) ses kartını osiloskop olarak kullandım. Hatırladığım kadarıyla bunun basit sinyalleri görmek dışında işlevsel bir yanı yoktu. Fakat sıfır noktasına iş görür. Özellikle elinde işe yaramaz gördüğün cep telefonu ya da tablet gibi birşey varsa daha da iyi.

Chip,PCNet gibi dergilerde 5 yıl donanım editörlüğü yapmış biri olarak sana tavsiyem bilgisayara çok fazla yatırım yapma. Şöyle örnek vereyim; Bugüne kadar abartısız 3-5 binden fazla bilgisayar kullanmışımdır. Hatta iş gereği geçen sene M1 işlemcili Macbook Pro, i9 12900K işlemcili iki bilgisayar aldım. Bırak onca kullandığım bilgisayarı, geçen sene aldığım bu donanımlar bile bir nesil eski hale geldi.

Bilgisayar sadece o an gerektiğinde ve gerektiği kadar özelliğe sahip olanı alman gereken bir teknoloji. Monitör, sandalye hatta masa bile daha iyi bir yatırımdır. Özellikle de sandayle uzun vadede seni bir çok rahatsızlıktan korur.

Neyse, bana göre şu an yapacağın en güzel yatırım uzun süre kullanabileceğin bir osiloskop almak olur. ~25 yıl evvel aldığım hiçbir bilgisayar bugün iş görmez ama 85 yılında üretilmiş osiloskop ise halen atölyemde mevcut...

 
Bence öğrenmek istiyorsan para biriktir ve ikinci el bir Analog Discovery 2 al. Ben zamanında dünya kadar bilgiyi o sayede öğrendim.
Donanımsal kabiliyetleri tartışılabilir ama hem sadece osiloskop değil bir sürü cihaz bir arada almış olursun hem de muhteşem bir yazılımı var. Aşağıda 3. jenerasyonun İngilizce bir incelemesi var. Fonksiyonel açıdan AD2'ye göre çok büyük bir fark yok. Aynı yazılım ve özellikler (ufak farklar dışında) geçerli.


Kesinlikle pişman olmazsın.

Öğrendim, ucuz ama güvenilir bir osiloskop istiyorum dersen de ikinci el bir Rigol DS1054Z/DS1074Z almaya çalış. Mümkünse sinyal jeneratörlü olsun.

İstanbul'daysan bir gün ofise gelip, kahvemi içip, yerinde kurcalayabilirsin AD2 ve diğer cihazları.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,848
Mesajlar
99,755
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top